Законопроект про адвокатуру №9055 слід негайно ухвалити - спецпредставник генсека Ради Європи в Україні

Законопроект про адвокатуру №9055 слід негайно ухвалити - спецпредставник генсека Ради Європи в Україні

«Важливо, аби професія адвоката забезпечувала верховенство права, демократію та дотримання прав людини», - заявив Режі Брійя

Як підкреслив спецпредставник генсека Ради Європи в Україні Режі Брійя, законопроект №9055 відповідає вимогам європейського законодавства

Реформа адвокатури є не менш важливою, аніж судова реформа, і запропонований проект Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» №9055  відповідає вимогам європейського законодавства. Про це заявив під час конференції «Роль Верховного Суду в забезпеченні прав і свобод людини» Спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя 14 грудня у Києві.

У своєму виступі Режі Брійя визначив ключові досягнення судової реформи. Серед них він назвав деполітизацію процедур призначення та звільнення суддів, трансформацію чотириланкової судової системи у триланкову, де Верховний Суд є найвищим судом.

«Зараз в активній фазі - інші складові реформи, зокрема, законопроект про адвокатуру №9055, який отримав схвальну оцінку експертів Ради Європи. Ми дуже рекомендуємо  всім, хто бере участь у цих процесах, довести свою роботу до кінця та ухвалити цей закон», - підкреслив Спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні.

Він наголосив, що реформа адвокатури є не менш важливою, аніж судова реформа.

«Важливо, аби професія адвоката забезпечувала верховенство права, демократію та дотримання прав людини. Законопроект №9055 відповідає вимогам європейського законодавства. Усі реформи складно впроваджувати, але це є елементом демократичного процесу. Я сподіваюся, що цю реформу буде прийнято і впроваджено дуже швидко», - заявив посадовець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: