Завод дитячого харчування в Хоролі атакують рейдери - ЗМІ

Завод дитячого харчування в Хоролі атакують рейдери - ЗМІ
Фото: Факти. ICTV

За даними видання «Факти. ICTV», замовником чергової рейдерської атаки на єдиний в своєму роді український завод є оголошений в розшук у Росії колишній заступник міністра сільського господарства РФ Георгій Сажинов

Від шостої години ранку п’ятниці, 28 вересня, на заводі дитячого харчування в Хоролі (Полтавська область) відбуваються спроби силового захоплення підприємства під приводом забезпечення незаконних обшуків, передають «Факти. ICTV».

Замовником чергової рейдерської атаки на єдиний в своєму роді український завод ЗМІ називаютт оголошеного в розшук у Росії колишнтого заступника міністра сільського господарства РФ Георгія Сажинова.

ПАТ Хорольський молококонсервний комбінат дитячого харчування вже давно зацікавив російського громадянина Сажинова. Свого часу він володів пакетом у 90% акцій підприємства, яке випускає знайомі багатьом поколінням українців дитячі суміші «Малюк» та «Малютка».

Продавши їх росіянин пізніше захотів повернути контроль над підприємством, яке наростило обсяги виробництва. На той час Георгій Сажинов вже втік з Росії, де його звинувачують у шахрайстві з кредитними коштами російського банку ВТБ.

За інформацією ЗМІ з посиланням на українські спецслужби,, Сажинов начебто фінансує терористичну організацію ДНР, однак до відповідальності за підтримку сепаратистів українські правоохоронці його не притягали. Йому також вдається періодично отримувати так звані забезпечувальні рішення судів, що дають можливість блокувати роботу підприємства.

ЗМІ стіерджують, що до сьогоднішнього дня працівникам та охороні хорольського заводу дитячого харчування вдавалося протистояти спробам захоплення підприємства, проте сьогоднішні атаки - найбільш жорсткі за останні місяці.

Керівництво та працівники заводу закликають правоохоронців та активістів допомогти законному власнику зберегти унікальне виробництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: