Зеленський виступив у Верховній Раді і розповів, чому українці можуть навчити світ (відео)

Зеленський виступив у Верховній Раді і розповів, чому українці можуть навчити світ (відео)
Президент із нагоди Дня Української Державності анонсував створення «Коледжу Європи»
фото з відкритих джерел

У парламенті був присутній і президент Литви Гітанас Науседа 

Президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді з нагоди Дня Державності. Відео виступу оприлюднено Офісом президента. 

«Ми – громадяни найміцнішої держави в світі. Держави, яка воює, яка при цьому реформується. Держави, яка забезпечила найпотужніше в історії обʼєднання демократій. Держави, яка у 155 день повномасштабної війни Росії проти нас має силу відзначати свій день – День Української державності», – наголосив президент. 

Перед початком пленарного засідання до депутатів також звернувся президент Литовської Республіки Гітанас Науседа та онлайн – голова Європейського парламенту Роберта Мецола.

Володимир Зеленський подякував партнерам та привітав всіх зі святом. Заявив, що разом з ЄС в рамках президентського університету буде створено «Коледж Європи».

«Ми станемо не новою легендою про героїчний опір, а державою переможців. Не трьомастами спартанцями, чий подвиг вартий оспівування в книжках, виставах і фільмах, а багатомільйонним народом-героєм, який вартий життя, перемоги і навчатиме інших у світі, як захищатись. Ми запамʼятаємося не як ті, хто намагався, а як ті, хто зберіг, посилив і передав дітям нашу державу, щоб вони передали її своїм дітям. Вільну, міцну, сучасну й ефективну державу. Це зробимо ми, громадяни України», – сказав глава держави.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа, який перебуває сьогодні у Києві з робочим візитом, вручив президенту Володимиру Зеленському найвищу державну нагороду Литви – орден Вітовта Великого.

Науседа виступив у Верховній Раді, після чого вручив Зеленському нагороду.

Як повідомлялося, сьогодні, 28 липня,  у День державності України президент Литви Гітанас Науседа прибув із візитом до Києва. «Щойно приїхав до Києва. У цей особливий день, коли Україна вперше відзначає День державності, виступлю перед українським народом у Верховній Раді. Також зустрінуся з президентом України Володимиром Зеленським, вручу йому орден Вітовта Великого – найвищу державну нагороду Литви», – написав він.

Як відомо, державне свято День Української Державності вперше відзначається в Україні 28 липня, в День Хрещення Русі.

Свято встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського від 24 серпня 2021 року, який було підписано під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: