Зеленський дав українське громадянство іноземцям, які воювали на Донбасі

Зеленський дав українське громадянство іноземцям, які воювали на Донбасі
Президент Володимир Зеленський

Серед іноземців, які отримали українське громадянство, п’ятеро уродженців РФ

Президент Володимир Зеленський дав українське громадянство ряду іноземців, які воювали на Донбасі. Про це свідчить указ президента №526/2019.

Зокрема, громадянство надано трьом бійцям ООС: Станіславу Гібадуліну, Нугзару Канделакі та Нікіті Макєєву.

«Прийняти до громадянства України як осіб, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України: Гібадуліна Станіслава Іосіфа, 1990 року народження, уродженця Республіки Молдова, який проживає у Київській області; Канделакі Нугзара, 1959 року народження, уродженця Грузії, який проживає у місті Івано-Франківську; Макєєва Нікіту Вікторовича, 1984 року народження, уродженця Російської Федерації, який проживає у Київській області», - зазначається у документі.

Крім того у переліку - уродженець Республіки Білорусь, який проживає у місті Хмельницькому Сергій Алєксєєвич; уродженець РФ, який проживає у Київській області, Сергій Гноєвий; уродженець РФ, який проживає у місті Києві, Андрій Ковніренко та уродженець Білорусі, який проживає у місті Києві, Денис Прохоров.

Окремим пунктом йдуть особи, які мають визначні заслуги перед Україною.

«Прийняти до громадянства України як осіб, які мають визначні заслуги перед Україною: Сівохіна Олексія Сергійовича, 1979 року народження, уродженця Російської Федерації, який проживає у Київській області; Фоміна Дмитра Олексійовича, 1971 року народження, уродженця Російської Федерації, який проживає у місті Києві», - йдеться в указі.

Напередодні президент Зеленський доручив МЗС розробити механізм надання другого громадянства етнічним українцям.

Раніше Верховна рада спростила процедуру надання громадянства іноземцям, які брали участь у війні на Донбасі. Так, Рада прийняла в другому читанні законопроект №3433 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності і недоторканності України)». За документ проголосували 230 народних депутатів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: