Зеленський змінив стратегію щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, — депутатка

Зеленський змінив стратегію щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, — депутатка
Володимир Зеленський змінив стратегію щодо врегулювання конфлікту на Донбасі,

Бардіна розповіла, як Зеленський планує повернути Донбас

Президент України Володимир Зеленський змінив стратегію щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, яка була прийнята колишнім керівництвом країни.

Про це в ефірі телеканалу «Наш» заявила народний депутат від фракції «Слуга народу» Марина Бардіна.

Бардіна розповіла, що Зеленський змінює шлях вирішення конфлікту на Донбасі і не буде рухатися тим, щоб був продуманий п'ятим президентом Петром Порошенком.

За її словами, в уряді є чітка позиція як щодо Донбасу, так і щодо Криму.

«Що зараз робить Зеленський. Він прийшов до влади і спробував рухатися тим шляхом, що був раніше, але стратегія продумана п’ятим президентом Порошенко не спрацювала протягом шести років і не відбудеться надалі. У нас зараз зміна процесів. Україна намагається надати більш офіційного статусу групі, яка переговорною в ТКГ. Цього тижня вперше відбулися переговори вже офіційних посадових осіб нашої держави», — розповіла нардеп.

Вона додала, що Україна дійсно почала рухатися Мінськими домовленостями і виконанням цих Мінських домовленостей: розведення, обмін полоненими і ведуться переговори щодо виборів на тимчасово окупованих територіях лише після того, коли Україна контролюватиме кордон.

«Головним зараз є надання «Червоному хресту» доступу на окуповані території. Коли «Червоний хрест« побачить всіх людей. Які там утримуються, «Червоний хрест» допоможе в організації і завершенні списків верифікації «всіх на всіх», — додала вона.

Нагадаємо, 14 травня, тристороння контактна група (ТКГ) провела чергове засідання у режимі відеоконференції. Україну на засіданні представляла оновлена делегація, сформована указом президента Володимира Зеленського.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: