Жителі Київської області тепер можуть в інтернеті бачити, як чиновники витрачають бюджетні кошти

Жителі Київської області тепер можуть в інтернеті бачити, як чиновники витрачають бюджетні кошти
Фото osvita.mediasapiens.ua

Бюджет Київської області став доступним в онлайн-режимі

Київська облдержадміністрація відкрила публічний доступ до інформації про обласний бюджет. Кожний користувач інтернету відтепер може відслідкувати доходи і видатки області, а також побачити, з яких джерел формується бюджет і на що витрачаються кошти. Це стало можливо завдяки під’єднанню Київщини до порталу «Відкритий бюджет».

«Київська область однією з перших серед регіонів України приєдналася до цього проекту... Будемо сприяти поширенню такої практики на місцях», - повдомив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

До «Відкритого бюджету» крім Київщини вже підключилися Львівська, Житомирська, Дніпропетровська, Одеська та Донецька області. Найближчим часом з’явиться можливість порівнювати бюджети регіонів за різними параметрами.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко провів переговори з німецькою компанією SAP з метою допомогти українським містам запровадити електронний бюджет. «До мене зверталося чимало міських голів щодо запровадження електронного бюджету, який поки працює тільки в Києві. Я вам скажу: ефект ми вже побачили. Претензій щодо використання коштів - з боку громадськості, киян - немає. Бо всі витрати прозорі, кожен може подивитися куди і на що пішли гроші з бюджету. Це унеможливлює якісь маніпуляції з коштами міста і є суттєвим кроком у боротьбі з корупцією», - зазначив Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: