Жителі Туреччини дедалі сильніше почуваються беззахисними і наляканими - The Guardian

Жителі Туреччини дедалі сильніше почуваються беззахисними і наляканими - The Guardian
obozrevatel.com

Більшість місцевих жителів через побоювання нових атак навіть не ходять до мечеті під час Рамадану

Вибухи в стамбульському аеропорту «Ататюрк» знову змусили турків хвилюватися, що війна біля кордонів країни поступово шириться і на мирні міста, пише The Guardian.

Як зазначає видання, мешканці країни стають дедалі більше наляканими та розлюченими через власну беззахисність. За останній рік Туреччина постраждала від цілої низки атак, у яких переважно звинувачували або бойовиків угруповання «Ісламська держава», або курдських повстанців.

«Деякі люди розлючені через стан системи безпеки в країні. Напади смертників також катастрофічно вплинули на туристичний сектор, який є важливою складовою економіки країни», - зазначає газета. Видання цитує місцевих жителів, які кажуть, що через побоювання нових атак багато хто навіть не ходять до мечеті під час Рамадану.

Нагадаємо, в результаті теракту в Стамбулі загинула одна українка. Всього жертвами стала 41 людина, майже 250 отримали поранення. Влада підозрює, що теракт підготували і здійснили бойовики «Ісламської держави». Турецька розвідка попереджала про можливі теракти за 20 днів до вибухів в аеропорту.

Влада Туреччини сьогодні, 29 червня, оголосила одноденний національний траур у зв'язку з терактом в міжнародному аеропорту ім. Ататюрка в Стамбулі. Серед загиблих в аеропорту Стамбула є громадянка України. Також у Генконсульстві України в Стамбулі підтвердили інформацію про щонайменше одного пораненого українця, який звернувся до них після вибухів в аеропорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: