ЗМІ звинуватили Трампа у масштабних податкових махінаціях

ЗМІ звинуватили Трампа у масштабних податкових махінаціях
Молодий Дональд Трамп з батьком Фредом
Фото: The New York Times

Трамп брав участь в сумнівних податкових схемах в 1990-х роках, включаючи випадки прямого шахрайства, пише The New York Times

Президент США Дональд Трамп отримав не менш 413 млн доларів в сучасному еквіваленті від імперії нерухомості батька, значна частина з яких - через податкові ухилення в 1990-х роках.

 Про це повідомляє газета The New York Times.

«Президент подає себе як мільярдер, який зробив себе сам, але наше розслідування показало, що він отримав принаймні 413 млн доларів від імперії нерухомості свого батька, в основному через ухилення від сплати податків у 1990-х роках», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Трамп брав участь в сумнівних податкових схемах в 1990-х роках, включаючи випадки прямого шахрайства, що значно збільшило статки, які він отримав від своїх батьків.

«Значну частину цих грошей Трамп отримав, тому що він допомагав батькам ухилятися від податків. Він, його брати і сестри створили фіктивну корпорацію, щоб замаскувати мільйони доларів на подарунки від своїх батьків, показують записи інтерв'ю», - йдеться в повідомленні.

Батьки президента Фред і Мері Трамп передали своїм дітям більше 1 мільярда доларів, за що повинні були б заплатити мінімум 550 мільйонів доларів за 55-відсоткової податкової ставкою, яка накладається в США на подарунки та спадщину.

Але Трамп заплатив в загальній складності всього 52,2 млн доларів або близько 5% необхідної суми. 

У свою чергу адвокат американського лідера Чарльз Хардер у переданій виданню заяві назвав публікацію повністю сфабрикованою.

Легендарний будівельник Нью-Йорка і батько президента Фред Трамп побудував і продав свій перший будинок в 20 років. У віці 35 років він будував сотні будинків в рік в Брукліні і Квінсі. До 45 років він створив один з найбільших житлових комплексів у країні Trump Village вартістю 70 млн доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: