ЗМІ з’ясували, на кого обміняли Афанасьєва та Солошенка

ЗМІ з’ясували, на кого обміняли Афанасьєва та Солошенка
rian.com.ua

Українців обміняють на організаторів і учасників так званої «Народної ради Бессарабії»

Українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка, які були засуджені російським судом,  обміняють на одеських організаторів і учасників так званої «Народної ради Бессарабії» Олену Гліщинську і Віталія Діденка.

Про це пише одеське видання «Думская» з посиланням на власні джерела.

«Гліщинську й Діденка звинувачують у сепаратизмі - вони були серед організаторів і активних учасників так званої «Народної ради Бессарабії», - пише видання.

«У березні-квітні були проведені арешти, серед затриманих були журналісти Артем Буян, Віталій Діденко та Олена Гліщинська. Згодом Буяна було засуджено до чотирьох років обмеження волі, але за рік він вийшов на волю за «законом Савченко» й відразу ж виїхав з України. Гліщинська та Діденко вирушають до Росії сьогодні», - зазначається в повідомленні.

Як відомо, директора телекомпанії «Нова хвиля» Олену Гліщинську заарештували співробітники СБУ в квітні 2015 року. Півтора місяця тому в СІЗО вона народила сина. Крім того, у неї є ще двоє неповнолітніх дітей.

Як повідомлялось, літак Ан-26 Національної гвардії України здійснив посадку в московському аеропорту «Внуково-2» й розпочалась операція з обміну Солошенка й Афанасьєва.

Незаконно засуджених в Росії українців Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва на облавку українського літака зустріли прес-секретар президента України Святослав Цеголко та перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Нагадаємо, Афанасьєва засуджено у РФ до семи років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка - до шести років за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: