Звільнити Донбас можна за кілька тижнів, - нардеп

Звільнити Донбас можна за кілька тижнів, - нардеп
Дмитро Тимчук

Тимчук назвав фактори, які стримують Україну від рішучих дій

За кілька тижнів українські військові могли б звільнити основну частину Донбасу, повністю ж зачистити територію від окупантів можна було б за пару місяців. Про це в інтерв’ю «Главкому» розказав народний депутат, член комітету з питань нацбезпеки, лідер групи «Інформаційний спротив», воєнний експерт Дмитро Тимчук.

За словами експерта, цього не відбувається, по-перше, через Мінські домовленості. «Ми знаємо, що у вищого українського керівництва є установка – мирний діалог, і лише такий шлях вирішення бачать наші західні партнери з Нормандської четвірки –  Німеччина і Франція», - уточнив він.

По-друге, зауважив Тимчук, важко передбачити реакцію країни-агресора на рішучі дії ЗСУ. «Згадайте нещодавній виступ секретаря РНБО Олександра Турчинова, який вказував, що на кордонах з РФ, у прикордонних російських районах, знаходиться величезна кількість сил і засобів російської армії. Це правда, з 2014 року Росія тримає величезне угрупування біля наших кордонів», - зазначив він.

«На сьогодні там створена потужна інфраструктура. Йдеться вже не про окремі перекинуті полки і батальйони, а про організовані дивізії, які мають пункти постійної дислокації і які готові за короткий час висунутися на територію України. Ми не знаємо, як поведеться Росія, якщо ми почнемо силову операцію: починаючи від введення тактичних груп, як це було за часів Іловайська та Дебальцевого, тобто людей без ідентифікаційних позначок, «їхтамнєтів» і закінчуючи шикоромасштабним вторгненням в Україну», - додав він.

Детальніше читайте в інтерв’ю Дмитра Тимчука «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: