З’явилися нові докази причетності російського військового до катастрофи МH17

З’явилися нові докази причетності російського військового до катастрофи МH17
Російський офіцер Сергій Дубинський на прізвисько Хмурий

За інформацією ЗМІ, офіцер, який організував доставку «Бука» на Донбас, залишався діючим військовослужбовцем РФ

Відставний російський офіцер Сергій Дубинський, відомий на прізвисько Хмурий, який, згідно з інформацією експертної групи Bellingcat, організував доставку на Донбас установки «Бук», яка збила малайзійський лайнер МН17, на Донбасі залишався діючим російським військовослужбовцем.

Про це йдеться у розслідуванні «Радіо Свобода».

Дану інформацію Сергій Дубинський сам вказав у клопотанні про видачу грошей для покупки житла як військовослужбовцю, вказує ЗМІ.

Крім того, відомо, що Дубинський жив в селищі Велика Новосілка (Донецька область). Пізніше переїхав до сусіднього села, Сторожеве. Всі, хто знав Дубинського підтверджують, що він був російським військовим, але зі скептицизмом додають, мовляв «хто пенсіонеру довірить «Бук».

Також інформацію про службу Хмурого у російській армії підтверджує колишній сусід. І навіть уточнює: Дубинський до Донбасу брав участь як мінімум ще в трьох військових конфліктах.

Видання зазначає, що зараз Дубинський живе на хуторі Великий Лог в Ростовській області і спілкуватися з пресою навідріз відмовляється.

Нагадаємо, у квітні слідчі по катастрофі MH17 опублікували висновки щодо знімків з російських радарів

До слова, наприкінці березня у нідерландському місті Ейндховен відкрили меморіал пам’яті жертв катастрофи літака рейсу MH17, який збили в небі над Донбасом у 2014 році.

Як відомо, Нідерланди збираються судити винних у катастрофі MH17 в Гаазі.

Раніше ЗМІ назвали імена головних підозрюваних у справі збитого літака МН17

Нагадаємо, американський суд визнав терориста Гіркіна винним у загибелі пасажирів МН17.

Раніше у Британії опублікували доповідь розвідки щодо збиття росіянами літака МН17.

Підозрюваним запропонують у добровільному порядку постати перед голландським судом.

Зазначимо, що прізвища підозрюваних у справі про катастрофу малайзійського «Боїнга» MH17 в небі над Донбасом у 2014 році будуть оприлюднюватися в міру оголошення їм підозр.

Авіалайнер «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» рейсу MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура був збитий у небі над Донецькою областю, захопленою підтримуваними Росією бойовиками, 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які були в літаку. Близько двох третин із них були громадяни Нідерландів, і Україна передала розслідування цій державі. Спільна слідча група під керівництвом Нідерландів дійшла висновку, що пасажирський літак «Боїнг» був збитий з території, контрольованої проросійськими бойовиками, а установка «Бук» була доставлена туди з Росії, а потім її відвезли назад до Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: