Нідерланди збираються судити винних у катастрофі MH17 в Гаазі

Нідерланди збираються судити винних у катастрофі MH17 в Гаазі

Бойовики на місці катастрофи МН17 на Донбасі

Розслідування катастрофи MH17 все ще триває і буде вестися тривалий час

Судовий процес над підозрюваними в катастрофі малайзійського «Боїнгу» рейсу MH17, що був збитий в небі над Донбасом, може пройти в окружному суді Гааги.

Це випливає з пропозицій, спрямованих в середу міністром юстиції і безпеки Нідерландів національному парламенту і опублікованих на сайті уряду королівства.

Як наголошується в повідомленні, в процесі зможуть брати участь родичі жертв авіакатастрофи незалежно від їх національності. Таким чином, всім потерпілим будуть забезпечені рівні права.

Крім того, під час суду буде розглянута причетність до катастрофи всіх підозрюваних. Про кого саме йдеться, в повідомленні не вказано.

В уряді зазначили, що розслідування катастрофи MH17 все ще триває і буде вестися тривалий час.

Раніше ЗМІ назвали імена головних підозрюваних у справі збитого літака МН17

Нагадаємо, американський суд визнав терориста Гіркіна винним у загибелі пасажирів МН17.

Раніше у Британії опублікували доповідь розвідки щодо збиття росіянами літака МН17.

Підозрюваним запропонують у добровільному порядку постати перед голландським судом.

Зазначимо, що прізвища підозрюваних у справі про катастрофу малайзійського «Боїнга» MH17 в небі над Донбасом у 2014 році будуть оприлюднюватися в міру оголошення їм підозр.

Авіалайнер «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» рейсу MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура був збитий у небі над Донецькою областю, захопленою підтримуваними Росією бойовиками, 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які були в літаку. Близько двох третин із них були громадяни Нідерландів, і Україна передала розслідування цій державі. Спільна слідча група під керівництвом Нідерландів дійшла висновку, що пасажирський літак «Боїнг» був збитий з території, контрольованої проросійськими бойовиками, а установка «Бук» була доставлена туди з Росії, а потім її відвезли назад до Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: