«Люди насміхаються з нас»: Труханов заявив про завершення карантину в Одесі

«Люди насміхаються з нас»: Труханов заявив про завершення карантину в Одесі

В Одесі чекають на відкриття туристичного сезону і готують до нього пляжі

За словами Труханова, одесити під час карантину «особливо не напружувалися»

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що карантин у місті фактично завершено. Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Страна».

«Ми зараз проводили комісію, порахували всі цифри, і фактично я можу вам сказати, що карантин в Одесі завершено», - заявив Труханов. Пояснюючи свої слова, він зазначив, що обмеження, яких не змогли дотримуватися в жорсткому режимі, тепер не втримати.

«Знайти цю грань – кому можна працювати, а кому не можна, - взагалі неможливо. Плюс до цього роз'єднаність влади, в тому числі в публічних закликах і заявах. Ми говоримо людям «те і те можна», а сьогодні я почув по радіо новину, що обласний штаб з бізнесменів, який був створений на прохання президента для протидії поширенню коронавірусу, припиняє працювати», - зазначив він.

«Голова цього штабу Андрій Ставніцер заявив про те, що штаб закрито у зв'язку з тим, що у нас вже не буде сплеску захворюваності. Вважайте це оголошенням про те, що карантин закінчений. Ну, як це? Якщо головний санітарний лікар теж каже, що у нас вже не буде сплеску... Люди і так не особливо напружувалися в Одесі, а тепер вони на цей карантин взагалі дивляться зі сміхом. Я розумію всю безвихідь цієї ситуації. Сьогодні вони дали нам самостійність, а тепер, якщо раптом щось трапиться, відповідати будемо ми. Так не треба було тоді давати вказівки – закривати ринки, відкривати ринки... Люди вже насміхаються з нас», - розповів Труханов.

Він також додав, що в місті чекають на відкриття туристичного сезону і готують до нього одеські пляжі.

Раніше в Одесі відкрилися всі ринки.

Напередодні, 6 травня, президент України Володимир Зеленський попросив українців не розслаблятися, адже виходити із карантину треба буде дисципліновано.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів.

Зазначимо, що у деяких областях України хочуть ввести адаптивний карантин.

Як повідомлялось, станом на 9:00 6 травня в Україні 13 184 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 327 летальних, 2 097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: