Одеський апеляційний суд оголошує рішення у справі Стерненка (наживо)

Одеський апеляційний суд оголошує рішення у справі Стерненка (наживо)
Сергій Стерненко зараз перебуває під домашнім арештом 
Фото: Радіо Свобода

У апеляційній скарзі Стерненка зазначено, що він не розуміє спеціальних юридичних термінів російською мовою

Апеляційний суд Одеси сьогодні має оголосити вирок у справі громадського активіста Сергія Стерненка та Руслана Демчука. Цьому передували кілька тижнів розгляду справи в апеляційній інстанції.

Близько 14 години судді почали зачитувати рішення. Вони нагадали висновки слідства, рішення суду першої інстанції.

Захист Стерненка вважає, що зібраних доказів було мало (по балістичної експертизи та тілесних ушкоджень потерпілого), тому й подали апеляцію. Показання Сергія Щербича адвокати назвали неправдивими.

Адвокат Стерненка в апеляційній скарзі зазначила, що Щербича лякали стартовим пістолетом, тобто без загрози життю.

Також адвокати Стерненка заперечують, що потерпілого пограбували, оскільки при ньому був телефон «Нокіа» вартістю понад 3 тис грн, але його не забрали.

У апеляційній скарзі Стерненка зазначено, що він не розуміє спеціальних юридичних термінів російською мовою.

На минулому засіданні суд заслухав позиції обвинувачення та захисту. Зокрема, адвокати просили суд виправдати їхніх підзахисних, заявляючи про фальсифікацію фактів, які були предметами дослідження, та недоведення слідством їхньої провини.

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси засудив до семи років і трьох місяців позбавлення волі активіста Сергія Стерненка у справі за звинуваченням у викраденні колишнього депутата Сергія Щербича.

Стерненко повинен був знаходитися під вартою до моменту того, як його покарання набуде чинності. Однак Одеський апеляційний суд звільнив активіста Сергія Стерненка з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

14 травня Одеський апеляційний суд відмовив активістам Сергію Стерненку та Руслану Демчуку у зміні запобіжного заходу. Стерненка та Демчука залишили під цілодобовим домашнім арештом. Також Стерненку відмовили у можливості відбувати арешт в Києві, а не Одесі.

Вчора під Офісом президента відбулася акція на захист Стерненка.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: