У Міноборони пояснили, навіщо кораблі НАТО прибули в Одесу

У Міноборони пояснили, навіщо кораблі НАТО прибули в Одесу
Це вже третій візит групи кораблів НАТО в Україну після російської анексії Криму

Кораблі НАТО перебуватимуть в Одесі до четверга, опісля відбудуться навчання з кораблями ВМС України

Командувач з'єднання НАТО Боудевін Бутс запевняє, що альянс зміцнюватиме партнерські відносини з Україною.

Про це він сказав на спільній з командувачем групи НАТО Френком Магінскі та керівником Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим прес-конференції.

«Це вже третій візит групи кораблів НАТО в Україну після російської анексії Криму в 2014 році, що свідчить про підтримку України як важливого партнера і засновника програми "Партнерство заради миру". Цей візит також свідчить про прагнення НАТО сприяти розв'язанню напруженої ситуації в Чорноморському регіоні. Ми будемо і надалі зміцнювати партнерські відносини з Україною, які відповідають інтересам як союзників, так і партнерів. НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Ми також підтримуємо Україну на шляху реформування суспільства»,  - зазначив на прес-конференції командувач з'єднання Бутс.

 Він додав, що кораблі НАТО перебуватимуть в Одесі до четверга, опісля відбудуться навчання з кораблями ВМС України. «Це будуть морські тренування типу PASSEX, спрямовані на зміцнення нашого співробітництва на морі, нашого взаєморозуміння та нашої взаємодоповнюваності», - сказав він.

Шість кораблів НАТО будуть відкриті для відвідування жителями і гостями міста 24 липня (з 10.00 до 12.00 та з 15.00 до 17.00) та 25 липня (з 14.00 до 16.00).

Як сьогодні повідомлялося, до Одеси прибули з дружнім візитом шість кораблів Другої постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) та Постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2), якими командують морські офіцери Боудевін Бутс і Френк Магінскі. У складі  з'єднань - ракетний фрегат королівських ВМС Нідерландів HNLMS De Ruyter, фрегат ВМС Туреччини TCG Fatih, фрегат ВМС Румунії ROS Regele Ferdinand, допоміжне судно ВМС ФРН RHEIN, мінний тральщик ВМС Туреччини ANAMUR та мінний тральщик МС Румунії LUPU DINESCU.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: