Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі

Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі
Масове поховання в Ізюмі виявили 15 вересня
фото: Радіо Свобода

Триває ексгумація тіл у місці масового поховання в Ізюмі

В деокупованому місті Ізюм на Харківщині в межах операції з розшуку загиблих розпочалася ексгумація тіл на місцях масового поховання. Уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко вважає, що кількість загиблих в Ізюмі може перевищувати Бучанську трагедію, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції окупованих територій.

«Наразі ми працюємо над ексгумацією тіл військовослужбовців. Потім тіла будуть передані експертам для подальшої ідентифікації осіб загиблих. На жаль, це тільки початок нашої роботи тут, скільки локацій ще буде знайдено на деокупованих територіях поки невідомо, але сувора реальність вказує на те, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію», – зазначив посадовець.

У коментарі «Радіо Свобода» Котенко повідомив, що у місці масового поховання виявили близько 450 хрестів.

«На деяких написано дату загибелі, ми розуміємо, що в ці дні були сильні обстріли Ізюма. Люди, які гинули в будинках, квартирах, на вулицях, їх ховали тут. Хлопців із ЗСУ ховали вже тоді, коли в Ізюм зайшли російські війська. Я думаю, що вони їх знайшли десь у наших окопах», – сказав він.

Уповноважений припустив, що організацією цього поховання займалися місцеві ритуальні служби.

«Я працюю з кінця травня. Я в перше таке бачу. Я чув про Бучу, про Ірпінь. Бачив дуже багато розстріляних машин на житомирській трасі. Але такого поховання не бачив. Я знаю, що у Маріуполі є якісь братські могили. Тут зроблено все по-людськи. Я думаю, що це робили місцеві ритуальні служби, коли тут були наші військові. Вони поховали один до одного. А російські солдати просто скинули в одну купу наших хлопців і закопали», – сказав посадовець.

Як повідомляє Watchers Media, на цьому кладовищі поблизу Ізюма поховано близько 500 людей. За даними перших оглядів, серед них є закатовані та вбиті у жорстокий спосіб.

Увага! Галерея містить фотографії чутливого характеру!!! (фото: Герман Крігер)

Журналісти, які працюють на місці масового поховання, публікують фото. Журналіст Ян Доброносов на своїй сторінці у Facebook, розповів, що близько п’ятисот поховань знайшли в Ізюмському лісі. За його словами, на місці вже працюють співробітники державної служби з надзвичайних ситуацій та волонтери. На одному з фото, оприлюднених журналістом, видно напис на хресті – «ЗСУ. 17 осіб з моргу. Ізюм». 

Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 1
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 2
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 3
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 4
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 5
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 6
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 7
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 8

Президент України Володимир Зеленський також розмістив фото з місця масового поховання. Він розповів, що у Ізюмському лісі наразі виявлено багато тіл з ознаками катувань – як військових, так і цивільних. 

Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 9
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 10
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 11
Сотні тіл. Страхітливі фото з місця масового поховання в Ізюмі  фото 12

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл.

Офіс Верховного комісара ООН з прав людини заявив, що хоче направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місця масового поховання, де після вигнання російських окупантів було знайдено понад 400 могил. 

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко розповів, що в Ізюмському районі Харківщино знайдено п’ять кладовищ, де поховані вбиті рашистами цивільні та військові. 

Згодом російський політик, голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький цинічно прокоментував інформацію про виявлені на звільненій від окупантів Харківщині докази масових вбивств цивільних мешканців, катувань та терору мирного населення.  

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: