Як майбутній король Британії танцював український гопак: архівне фото

Як майбутній король Британії танцював український гопак: архівне фото
Знімок було зроблено у 1981 році у англійському місті Дербі
фото: Вахтанг Кіпіані

У 1981 році нинішній король Британії танцював гопак разом з українським ансамблем «Говерла»

У соцмережах оприлюднили архівне фото, на якому майбутній король Великої Британії Чарльз танцює гопак разом з українським танцювальним ансамблем. Світлину розмістив на своїй сторінці у Facebook історик та журналіст Вахтанг Кіпіані. 

Знімок було зроблено у 1981 році в англійському місті Дербі.

«Майбутній король Великої Британії Чарльз танцює гопак з українським ансамблем «Говерла» у місті Дербі, 1981», – йдеться у підписі до світлини.

Як майбутній король Британії танцював український гопак: архівне фото фото 1

Як відомо, після смерті королеви за законом новим монархом стає її старший син Чарльз, якому у листопаді виповниться 74 роки. У статусі короля він мав узяти нове ім'я. Принц Чарльз, набравши статусу короля після смерті матері, взяв ім'я Карл III. 

Його дружина, 75-річна Камілла, стане королевою-консортом (це означає, що дружина короля має рівний із ним соціальний статус і має жіночий еквівалент його монархічного титулу).

Нагадаємо, 8 вересня Букінгемський палац повідомив про смерть Єлизавети II, вона правила країною понад 70 років і померла у віці 96 років.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трас назвала смерть Єлизавети II величезним шоком для країни та світу. За її словами, Єлизавета ІІ була душею Сполученого Королівства. Ліз Трасс закликала народ Британії згуртуватися навколо нового короля і допомогти йому скласти присягу.

Українські політики відреагували на смерть Єлизавети ІІ зворушливими постами. 

Також на сайті королівської родини відкрили спеціальну форму, де усі британці та громадяни інших країн можуть написати слова співчуття у зв’язку із смертю Єлизавети ІІ. 

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: