У Чорному морі проходять випробування катерів «Гюрза-М»

У Чорному морі проходять випробування катерів «Гюрза-М»
Катер «Гюрза-М»

Основним призначенням катерів є захист від морського десанту

У південно-західній частині Чорного моря тривають заводські випробування малих броньованих артилерійських катерів (МБК) типу «Гюрза-М», повідомляє Міністерство оборони України.

«Під час чергового виходу в море перевірялася робота системи керування артилерійським вогнем, а також вузлів і механізмів електромеханічної бойової частини», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті українського оборонного відомства в четвер уранці.

Малі броньовані артилерійські катери проекту 58155 (шифр «Гюрза-М») — тип малих броньованих артилерійських катерівспроектований «Дослідно-проектним центром кораблебудування» (Україна, Миколаїв).

Був розроблений на основі проекту 58150 («Гюрза») — на відміну від попередника має дещо більші розміри, потужнішу силову установку та досконаліше озброєння. Катери почали надходити на озброєння ВМС України наприкінці 2015 року.

Катер став однією зі складових для «москітного флоту» — концепції розвитку українських ВМС після анексії Криму Росією 2014 року.

В майбутньому планується використання цих катерів у Азовському морі.

Бронекатери призначені для несення бойової вахти в прибережній морській смузі. До переліку завдань входять: патрулювання, охорона водних рубежів, боротьба з малорозмірними судами супротивника, захист берегових стаціонарних і плавучих гідротехнічних об'єктів та споруд, сприяння десантним і прикордонним групам, забезпечення безпеки мореплавання, а також сприяння в питаннях розвідки, доставки, постачання.

Раніше повідомлялося, що «Укроборонпром» розпочав серійне виробництво бойових машин «Атлет», які значно посилять технічні можливості української армії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: