Суд арештував бізнес-центр у столиці. Відомий власник терміново продає об'єкт

київ
Суд арештував бізнес-центр у столиці. Відомий власник терміново продає об'єкт
Арештований бізнес-центр на вул. Велика Васильківська, 98 у Києві

Генпрокуратура підозрює службовців КМДА у незаконній видачі дозволів з реконструкції пам'ятки архітектури, яку у підсумку знищили

Печерський районний суд Києва наклав арешт на офісний комплекс з підземним паркінгом загальною площею 10567,4 кв. м, який розташований на вул. Велика Васильківська, 98 у Києві і належить ТОВ «Ірпінь-Будпроект-Плюс».

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 6 квітня.

До суду звернувся з відповідним клопотанням прокурор Генпрокуратури Валевич. В офіційному документі сказано, що на колишній вул. Червоноармійська, 98 (нині Велика Васильківська) облікувалася пам'ятка культурної спадщини «Жилий будинок» 1908-1910 року побудови, охоронний номер 262. У квітні 2008-го цей будинок купило ТОВ «Ірпінь-Будпроект-Плюс», а у січні 2009 року одержало дозвіл від КМДА на проектування та реконструкцію існуючої будівлі з будівництвом офісного комплексу з підземним паркінгом.

Пам'ятка культурної спадщини «Жилий будинок» 1908-1910 року Пам'ятка культурної спадщини «Жилий будинок» 1908-1910 року

«Проте власником, починаючи з 2011 року, були проведені будівельні роботи, внаслідок яких було знищено вказаний об'єкт культурної спадщини, а на його місці збудовано торговий центр, при цьому органом місцевого самоврядування надавались дозволи щодо проведення реконструкції. Замовником будівництва в порушення чинного законодавства та відповідних розпоряджень Київської міської ради (КМДА) щодо вводу об'єкта в експлуатацію не сплачено пайовий внесок у розвиток інфраструктури Києва», - зазначено в судовій ухвалі.

Таким чином, ГПУ запідозрила посадових осіб ТОВ «Ірпінь-Будпроект-Плюс» в ухиленні від сплати пайової участі у розмірі 4,4 млн грн.

Також серед фігурантів кримінального провадження й службовці департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації. Правоохоронці вважають, що посадові особи з метою одержання неправомірної вигоди для себе, не маючи на те законних підстав, видали дозвільні документи для юридичних та фізичних осіб, які здійснюють забудову Києва, що спричинило тяжкі наслідки. Також посадовців департаменту містобудування та архітектури підозрюють у підробленні документів за попередньою змовою з особами ТОВ «Ірпінь-Будпроект-Плюс».

Слідчий суддя Васильєва вважає, що прокурор довів, що вказане майно могло бути набуто кримінально протиправним шляхом та отримано внаслідок вчинення кримінального правопорушення. Накладений арешт на офісний комплекс з підземним паркінгом на вул. Велика Васильківська, 98 забороняє будь-яким особам розпоряджатись вказаним майном.

За інформацією на сайтах агентств нерухомості, цей бізнес-центр виставлявся недавно на продаж за ціною $15,5 млн.

За даними аналітичної системи YouControl, київське ТОВ «Ірпінь-Будпроект-Плюс» належить Dragon Capital Investments Limited, яке контролюється громадянином Чехії Томашем Фіалою. 19 січня цього року Антимонопольний комітет дозволив Dragon Capital придбати понад 50% компанії «Ірпінь-Будпроект-Плюс».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: