21-річна російська дзюдоїстка намагалася себе вбити

21-річна російська дзюдоїстка намагалася себе вбити

Мар’ям Есеркеєва стала інвалідом через за трагічних обставин

Однією з причини інциденту називають сексизм та домагання з боку тренера дівчини

21-річна російська дзюдоїстка Мар'ям Есеркеєва, яка є дворазової чемпіонкою країни-окупанта серед юніорнів, зробила спробу суїциду, викинувшись з вікна. Інцидент стався в грудні 2019 року  в провінційній Самарі, де Мар'ям тренувалася в школі олімпійського резерву.

В результаті падіння спортсменка лишилася живою, але отримала численні переломи, черепно-мозкову травму, і впала в кому. Есеркеєва вийшла з коми 7 лютого 2020 року, вона може розмовляти і пам'ятає про те, що сталося. Наразі їй дали першу групу інвалідності.

Батько дівчини Келіс Есеркеєв пов'язує вчинок дочки з домаганнями з боку тренера Сергія Герасимова - дівчина розповідала батькам про проблеми у відносинах з наставником, а також писала в поліцію заяву про зґвалтування.

«Я віддавав тренеру нормальну, здорову дитину, а через п'ять років отримав каліку у всіх сенсах. Хто в цьому винен? Показово, що з Самари ніхто навіть не подзвонив, не шукав Мар'ям. Я буду звертатися до Слідчого комітету і прокуратури, так цього не залишу», - заявив батько дівчини. Чому він не зробив цього до цього часу - не вказується.

Російські спортивні чиновники ж всіляко спускають справу на гальмах й намагаються виставити юну спортменку алкоголіком. «За наявною інформацією, в 2019 році у спортсменки виникли серйозні проблеми з вживанням алкоголю. Були факти неодноразового перебування її в найсильнішому алкогольному сп'янінні, вкрай неадекватної поведінки в такому стані», - заявили у  міністерстві спорту Самарської області.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: