Алонсо дивиться за межі «малого світу Формули-1»

Алонсо дивиться за межі «малого світу Формули-1»

Алонсо хоче вситупати в інших гонках, окрім Формули-1

Фернандо Алонсо заявив, що буде продовжувати досліджувати різноманітні гоночні серії за межами Формули 1.

Іспанець, який після подорожі до Інді-500 почне 2018 рік гонкою 24 години Дайтони у складі United Autosports Зака Брауна, підтвердив, що хоче довести свій талант, досягши успіхів поза Формулою 1.

«Я хочу стати найкращим гонщиком світу, - скромно сказав він. – І для цього потрібно змагатися у різних серіях, перемагати за кермом різних машин. Іноді для цього потрібно виходити за межі маленького світу Ф1», - сказав гонщик.

«Я намагався зробити це протягом восьми-дев’яти років і не міг дійти згоди з жодним із своїх попередніх босів. Тепер, думаю, Зак зрозумів, що автоспорт є більшим, ніж ми звикли уявляти. І наша сумісна участь в Інді-500, те значення, яке McLaren тепер має у США завдяки такому підходу, – безпрограшна ситуація для всіх. Я задоволений таким підходом», заявиви Алонсо.

Алонсо очікує, що повністю підготується до вікенду в Дайтоні - частково завдяки тому, що попередні тести перед 24-годинною гонкою пройдуть на три тижні раніше.

«Я буду займатися на симуляторі, як завжди це роблю перед дебютом у новій серії, намагатимуся випробувати різні умови: вночі, вдень та інші речі, - сказав він. – На початку січня пройдуть тести за участю усіх машин на трасі. Напевно, я вивчу трасу, дізнаюся про особливості трафіку, процедуру піт-стопа, зміну гонщиків – все це», -  сказав Фернандо.

Алонсо спростував припущення, що керівник McLaren Зак Браун хоче, аби він виступив у ролі наставника Норріса, так само як у минулорічній Дайтоні зробив Алекс Вурц по відношенню до Ленса Стролла.

«Кожного разу, коли я можу допомогти Ландо – не тільки у Дайтоні, головним чином у Ф1, – на симуляторі, наприклад, - думаю, це буде чудово для нас обох. Це добре для теперішньої ситуації, коли потрібно продовжувати вдосконалювати машину, і добре для майбутнього, оскільки у McLaren найближчим часом з’явиться дуже сильний гонщик», - підсумував Фернандо Алонсо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: