ATP Базель. Федерер здобуває свій сьомий титул в сезоні

ATP Базель. Федерер здобуває свій сьомий титул в сезоні

Роджер Федерер святкує 8 тріумф з 13 фіналів на домашньому турнірі

У фіналі хардового турніру АТР в Базелі Роджер Федерер обіграв Хуана Мартіна дель Потро.

Тенісисти боролися за перемогу в титульному матчі 2 години і 30 хвилин.

Вже на старті зустрічі суперники обмінялися брейками, Федерер знову вийшов вперед 5-3, але подати на партію не зміг. На тайбрейку швейцарець знову упустив перевагу: з 0-3 дель Потро виграв шість розіграшів поспіль і в підсумку довів сет до перемоги.

Під час другої партії Федерер відіграв два брейкпоінти і зумів зробити брейк в кінцівці при 4-5, що дозволило йому перевести гру у вирішальний сет.

З брейка почав третю партію аргентинець, однак далі відразу чотири гейми поспіль в свій актив записав швейцарець. До кінця поєдинку Федерер і дель Потро захищали гейми, а при рахунку 5-3 лідер посіву успішно подав на титул.

Для тенісистів це був четвертий очний матч в сезоні: Федерер раніше виграв їх поєдинки в Майамі і Шанхаї, а дель Потро був сильнішим на Відкритому чемпіонаті США.

Роджер Федерер святкує 8 тріумф з 13 фіналів на домашньому турнірі. Раніше Хуан Мартін дель Потро двічі ставав чемпіоном в Базелі, при чому обидва рази в боротьбі за титул перемагав саме Федерера в трьох сетах.

На шляху до сьомого трофею в цьому році (Відкритий чемпіонат Австралії, Вімблдон, Мастерс в Індіан-Уеллсі, Майамі і Шанхаї, Галле) 36-річний швейцарець зупинив Френсіса Тіафо, Бенуа Пера, Адріана Маннаріно і Давида Гоффа.

Дель Потро додав до своєї переможної серії після тріумфу в Стокгольмі ще чотири перемоги в Базелі, обігравши Жоао Соузу, Жюльєна Беннето, Роберто Баутіста Агути і Марина Чиліча.

В активі Федерера тепер 95 титулів в кар'єрі, що дозволяє тенісистові обійти Івана Лендла (94) за кількістю завойованих трофеїв у Відкритій Ері. Більше виграних турнірів в одиночному розряді в активі тільки у Джиммі Коннорса - 109.

Swiss Indoors Basel 

ATP World Tour 500

Призовий фонд: €1,837,425

Фінал

Р. Федерер (Швейцарія) - [4] Х. дель Потро (Аргентина) 6-7 (4) 6-4 6-3

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: