DTM у Шпільберзі: Паффетт виборов поул у другій кваліфікації

DTM у Шпільберзі: Паффетт виборов поул у другій кваліфікації
Фото взяте з ресурсу Motorsport.com

Пілот Mercedes Гері Паффетт менш ніж на три сотих секунди випередив гонщика Audi Ніко Мюллера у боротьбі за поул у другій гонці вікенду DTM на Ред Булл Ринзі

На початок недільної кваліфікації траса на Ред Булл Ринзі залишалась ще подекуди вогкою після ранкового дощу. Проте пілоти виїхали на сліках і почали активно «сушити» асфальт.

Це позначилося на часі на колі, який стрімко зменшувався. Першим на проміжному поулі опинився Пол ді Реста із 1:30,446, але з кожним колом пілоти скидали з цього показника по секунді, доки боротьба не ущільнилася на рубежі однієї хвилини 25 секунд.

Першим цю межу перетнув Бруно Спенглер, проте його швидко випередили Майк Роккенфеллер, Робін Фряйнс, Ніко Мюллер, а потім Гері Паффетт.

Перед самою перервою на перевзування на проміжному поулі опинився Рене Раст, який першим розміняв 1:24,000, показавши час 1:23,866.

Після візиту до боксів, результати у верхній частині протоколу довгий час залишалися незмінними, і лише на останніх хвилинах розгорнулась справжня боротьба за поул.

Раста посунув Паскаль Верляйн (1:23,748), якого випередив Мюллер – 1:23,659. Фряйнс, вочевидь, також розраховував втрутитись у цю боротьбу, але у вирішальній спробі помилився й широко заїхав у поворот – зрештою він опинився лише 11-м.

Крапку у суперечці за перше місце на старті поставив Паффет, який проїхав останнє коло за 1:23,404. Його ще могли випередити кілька суперників, але Мюллеру не вистачило трьох сотих секунди, лідер заліку ді Реста спромігся лише на третій час, а Едоардо Мортара вистачило сил, тільки щоб зачепитися за четверту сходинку – обидва гонщики відсунули Верляйна на п'яте місце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: