Ferrari пригрозила виходом із Формули-1

Ferrari пригрозила виходом із Формули-1

Президенту Ferrari не дуже подобається напрямок, обраний власниками Формули-1 компанією Liberty Media.

Президент Ferrari Серджо Маркіонне заявив, що компанія може піти з Формули-1, якщо пропонований перехід на новий регламент по моторах із сезону-2021 буде для неї невигідний.

Mercedes і Renault вже висловлювали побоювання, що перехід на новий регламент по моторах із сезону-2021 може викликати черговий виток непотрібної гонки озброєнь.

Ferrari ж пішла ще далі і заявила, що піде з Формули 1, якщо її не влаштовуватиме регламент.

Президент Ferrari Серджо Маркіонне, обговорюючи зі своїми підлеглими фінансові питання, заявив, що йому не дуже подобається напрямок, обраний власниками Формули-1 компанією Liberty Media.

За словами Маркіонне, «гри не буде», якщо Формула-1 не матиме платформи, яка буде вигідна Ferrari як бренду.

«У Liberty добрі наміри. Один із них - скорочення витрат для команд. Думаю, це добре. Але є моменти, з якими ми не згодні. Один із них - те, що нам пропонують відмовитися від принципу, відповідно до якого кожна команда самостійно створює трансмісію. Я б не підтримав це», - заявив він.

«Справа в тому, що ми і Liberty на різних позиціях у цьому питанні. Нам здається, що в такому випадку Формула-1 із 2021-го зміниться до невпізнання. І це змусить Ferrari прийняти відповідні рішення. Я розумію, що Liberty, можливо, все це врахувала. Однак усім має бути ясно: Ferrari не братиме участі в грі, якщо обставини не сприятимуть, якщо бренд не отримуватиме зисків і якщо Ferrari втратить свій унікальний статус», - додав Маркіонне.

Ferrari пов'язана двосторонніми угодами з Формулою-1 до сезону-2020 включно.

А ось після цієї дати може статися все що завгодно.

Раніше цього тижня команди і виробники зустрілися з босами Формули-1 і FIA, аби обговорити пропозиції по моторахщо, як передбачається, набудуть чинності з 2021-го.

Наступна важлива зустріч запланована на наступний вівторок, коли відбудеться засідання Стратегічної групи.

Очікується, що на цій зустрічі Liberty розповість про свої подальші плани: зокрема, обмеження бюджетів, нова структура управління чемпіонатом і нова система розподілу призових, покликана збалансувати розклад сил.

«Не хочу нічого прогнозувати. До зустрічі у вівторок ми підходимо з найкращими намірами. Подивимося, що з цього вийде», - додав бос Ferrari.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: