FIDE остаточно відсторонила Ілюмжинова від посади президента організації

FIDE остаточно відсторонила Ілюмжинова від посади президента організації
Кірсан Ілюмжинов. Фото ТАСС

Уже у жовтні організація отримає нового керівника

Комісія з етики Міжнародної шахової федерації (FIDE) відсторонила президента організації Кірсана Ілюмжинова від займаної посади.

Про це повідомляє прес-служба організації.

Засідання комісії пройшло 23 та 24 червня у Цюриху, скаргу на чинного президента FIDE подав віце-президент організації Георгіос Макропулос.

Комісія постановила, що Ілюмжинов у період з березня 2017 року по квітень 2018-го неодноразово порушував правила кодексу етики організації, ставлячи свої інтереси вище інтересів організації та перевищуючи свої повноваження.

На думку комісії, Ілюмжинов намагався «дискредитувати членів президентської ради FIDE, роблячи помилкові та провокаційні заяви, та відмовлявся покинути свою посаду після закриття банківських рахунків організації».

Зазначається, що дії Ілюмжинова завдали FIDE серйозні репутаційні та фінансові збитки, що негативно позначилося на іміджі шахів.

Сумарно Ілюмжинов відсторонений на 18 місяців. З 13 липня поточного року він зобов'язаний відбути шестимісячне відсторонення, інші 12 місяців носять умовний характер з випробувальним періодом на два роки.

У жовтні на конгресі FIDE у грузинському Батумі пройдуть вибори глави організації. Ілюмжинов, який очолює FIDE з 1995 року, не став балотуватися на новий термін.

На посаду глави FIDE претендують Макропулос, британський гросмейстер Найджел Шорт і член опікунської ради Федерації шахів Росії Аркадій Дворкович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: