Гран Прі Австралії. Ріккардо втратить три позиції на стартовій решітці

Гран Прі Австралії. Ріккардо втратить три позиції на стартовій решітці
Даніель Ріккардо

Австралієць покараний за те, що він не зміг подолати мінімальний час

Гонщик команди Red Bull Racing Даніель Ріккардо втратить три місця на старті домашнього для нього Гран Прі Австралії.

Як виявилося, гонщик Red Bull Racing не зміг перевищити мінімальний час, встановлений FIA ECU у другому й останньому секторах, коли на трасі з’явилися червоні прапори під час другої п’ятничної практики.

Зрештою, йому було призначено штраф у три місця на старті та два штрафні бали.

Насправді, згідно зі звітом стюардів, покарання було навіть пом'якшено, оскільки Ріккардо справді уповільнився, але не створив жодної небезпеки.

«Стюарди переглянули дані та відео, і встановили, що Ріккардо справді не зміг подолати мінімальний час, встановлений FIA ECU у передостанньому й останньому міні-секторах маршалів», - сказано у звіті.

Водночас, гонщик Ferrari Кімі Райкконен не буде покараний за інцидент із Вальттері Боттасом у другій практиці Гран Прі Австралії.

Боттас опинився позаду повільного боліда Райкконена на вході у третій поворот під час другої тренувальної сесії, і гонщик Mercedes був змушений виїхати у гравій, аби уникнути зіткнення з Ferrari.

Після заїздів стюарди встановили, що Райкконен «явно перешкоджав» Боттасу, але було також визначено, що це не було «невимушеною перешкодою».

Нагадаємо, Льюісу Хемілтону не було рівних на перших практиках Гран Прі Австралії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: