Гран Прі Бахрейну. Ferrari виграла перший ряд на старті

Гран Прі Бахрейну. Ferrari виграла перший ряд на старті
Себастьян Феттель

Феттель здобув право стартувати з першого місця у Сахірі

Себастьян Феттель у фінальній спробі випередив Кімі Райкконена та здобув право стартувати з першого місця у Сахірі.

Кваліфікаційну сесію головні фаворити розпочали на різній гумі. Кімі Райкконен, Себастьян Феттель та Валттері Боттас проїхали свої перші кола на Soft, а Макс Ферстаппен, Даніель Ріккардо та Льюіс Хемілтон - на Supersoft.

Дивно, але саме перша група виявилася швидшою, і Райкконен очолив протокол із результатом 1.28,951. Феттель програв йому лише 0,1 секунди.

Але головна новина була пов’язана з Ферстаппеном.

Нідерландця на початку другої залікової спроби розвернуло у третьому повороті - настільки невдало, що він вилетів із траси та розбив передню підвіску. Хоча на той момент у Макса був четвертий результат, кваліфікація для нього була завершена.

У другому сегменті майже всі пілоти поїхали на Supersoft. Виключенням став Хемілтон, який на старті отримає штраф у п’ять позицій, тому британець вирішив обрати іншу стратегію на початок гонки.

Перший орієнтир встановив Феттель, який проїхав коло за 1.28,341, але Хемілтон на жорсткішій гумі програв йому лише одну десяту секунди.

Райкконен, Ріккардо та Боттас без проблем зайняли місця у топ-5.

Фінальний сегмент найкраще розпочав Райкконен - 1.28,101. Феттель програв йому трохи менше однієї десятої, а от Хемілтон обійшовся без «режиму вечірки» - він був «лише» третім.

Позаду британця опинилися Боттас та Ріккардо, які були відносно далекими від першого місця.

У другій спробі на першу позицію вийшов Феттель. Райкконен теж їхав непогано, але повернути поул він собі не зумів. Також відбулася зміна і в Mercedes - Боттас випередив Хемілтона. Британець став лише четвертим, а це означає, що стартуватиме він аж дев’ятим.

2_05

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: