Команди Формули-1 хочуть скоротити календар до 15-18 етапів

Команди Формули-1 хочуть скоротити календар до 15-18 етапів

Деякі стайні запевняють, що за нинішньої ситуації гонки перетворилися у рутину

Сезон Формули-1 2018 року складається з 21-го етапу. Етапи у Франції, Австрії та Британії зайняли три вікенди поспіль – вперше в історії, – що не дуже сподобалося учасникам.

За чутками, у найближчому майбутньому календар можуть розширити до 22-х або навіть до 23-х етапів – за рахунок появи нових етапів у США й Азії.

Бос Renault Сіріль Абітбуль сказав у інтерв'ю Motorsport.com: «Потрібно залучати нових уболівальників, але все одно етап Ф1 має залишатися особливою подією. Ми вже давно перевищили кількість етапів, за якої кожен із них є таким».

«Необхідно зберігати мотивацію, енергію. З календарем, який є у нас зараз, ентузіазм уже не той, як було у випадку 15 гонок за сезон. Ділитися енергією дуже важко, якщо її немає у нас самих», - додав він.

За словами Абітбіля, Формула-1 майже перетворилася на рутину.

«Вона не має бути щоденною роботою. Я розумію причини. З комерційної точки зору календар потрібно розширювати. Але я б скоротив календар», - пояснив він.

Абітбуль вважає, що етапи Ф1 мали б «набагато більшу цінність», якби їх було від 15-ти до 18-ти у сезоні.

Бос Haas Гюнтер Штайнер сказав: «Щоб приїжджати на етапи, ми та Ф1 витрачаємо бісову купу грошей. Потрібно переконатися, що в цих умовах будуть не тільки витрати, але і доходи. Просто розширювати календар заради самого цього факту немає сенсу. Оптимальний баланс дають 20-22 етапи максимум. Перевищувати цю кількість безглуздо».

Власник Force India Віджей Малья заявив у зв'язку з цим, що приділяє велику увагу комфорту співробітників його колективу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: