McLaren створить окрему команду для Фернандо Алонсо в Інді-500

McLaren створить окрему команду для Фернандо Алонсо в Інді-500

Іспанець хоче здобути неофіційну Потрійну корону автоспорту

Керівник McLaren Зак Браун заявив, що для участі Фернандо Алонсо в перегонах «500 миль Індіанаполіса» у 2019 році буде створена окрема команда.

Дворазовий чемпіон Формули 1 Фернандо Алонсо у 2017 році вперше взяв участь в Інді-500 у складі команди Andretti Autosport. І хоча це відбувалося за маркетингової підтримки McLaren, єдиним прямим технічним зв’язком із Вокінгом була присутність ветерана Ф1 Ніла Отлі у ролі спостерігача.

Цього разу іспанець візьме участь у легендарній гонці безпосередньо з командою McLaren Racing, яка, за очікуваннями, працюватиме за технічної підтримки Andretti.

Поки що ані цього, ані очікуваного контракту на постачання двигунів Chevrolet не було офіційно підтверджено, але Майкл Андретті написав, що його команда знову буде задіяна.

Зак Браун наполягає, що цей проект Інді не вплине на програму у Формулі-1, навіть якщо у Вокінгу буде задіяно більше технічних ресурсів на перегони в Індіанаполісі.

Браун сказав, що радий виступити в Інді-500 разом з Алонсо, і додав: «Ми завжди хотіли зробити це і казали про це, але ми завжди хотіли спочатку впевнитися, що у нас все на місці. І після цього зробили оголошення».

Бажання Фернандо вийти на старт 500 миль Індіанаполіса пов’язано з його прагненням здобути неофіційну Потрійну корону автоспорту, і Браун підкреслив, що метою для McLaren у 2019 році буде перемога у цій гонці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: