На турнірі Гран-прі з дзюдо у Марокко українські спортсмени здобули чотири медалі

На турнірі Гран-прі з дзюдо у Марокко українські спортсмени здобули чотири медалі
Єлизавета Каланіна

Зокрема, відзначилася Єлизавета Каланіна, яка стала переможницею у своїй категорії

Останній день Гран-прі з дзюдо в Агадірі таки приніс Україні нагороди – і відразу чотири.

Золото здобула Єлизавета Каланіна, срібло – Анастасія Турчин, а бронзу – Кеджау Ньябалі й Олександр Гордієнко, інформує офіційний сайт Федерації дзюдо України.

У категорії понад 78 кг свою другу міжнародну нагороду у цьому сезоні здобула Єлизавета Каланіна.

У фіналі Єлизавета зустрілася зі словенкою Анамарі Веленшек, в активі якої є багато медалей, у тому числі срібло чемпіонату світу-2015 і бронза Європейських ігор.

Основний час сутички переможця не виявив. А у «голден скор» судді оголосили українку переможницею, тому що суперниця була покарана за менш активну боротьбу.

У вазі до 78 кг Анастасія Турчин у поєдинку за золото протистояла німкені Майке Зієх. Зустріч знову ж таки перейшла у «голден скор», де Анастасія програла за зауваженнями й отримала у результаті срібло.

Це вже третя медаль турнірів серії Гран-прі: минулого року було здобуто «золоті» перемоги у Тбілісі й у Ташкенті.

Кеджау Ньябалі із Києва у вазі до 90 кг програв у другій сутичці. На «втішній дорозі» Кеджау здолав британця Фрейзера Чемберлена, а потім у боротьбі за медаль переміг Неманью Майдова із Сербії.

Одесит Олександр Гордієнко у категорії понад 100 кг за вихід до фіналу зазнав поразки від Антона Кривобокова з Росії. «Бронзовий» поєдинок проти француза Хамзі Учані минув дуже швидко: Олександр здолав опонента за 20 секунд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: