Норвежець Карлсен не дав екс-українцю Карякіну завоювати титул найсильнішого шахіста світу

Норвежець Карлсен не дав екс-українцю Карякіну завоювати титул найсильнішого шахіста світу

Магнус Карлсен удруге відстояв своє звання найкращого шахіста планети

Норвежець Магнус Карлсен переміг росіянина Сергія Карякіна за підсумками чотирьох партій тай-брейку і відстояв титул найсильнішого шахіста світу, повідомляє Sport Arena. Перші дві партії завершилися внічию, після чого в третій партії Карякін несподівано програв білими фігурами.

В останній партії уродженцю Сімферополя потрібна була тільки перемога, але він програв і її. Таким чином, норвезькому гросмейстеру вдалося піти від однїєї з найгучніших поразок в історії шахів – ще за три партії до кінця основного часу Карлсен поступався Карякіну з різницею в одне очко, після того, як росіянин сенсаційно обіграв його у восьмій партії.

Втім, чинний чемпіон зумів відігратися в десятій партії, після чого суперники закінчили останні дві партії основного часу внічию, перевівши поєдинок у тай-брейк. Вдалий захист титулу в поєдинку проти Сергія Карякіна став для Магнуса Карлсена вже другим – раніше, в 2014 році, норвежець успішно здолав опір Вішванатана Ананда, у якого за рік до цього і забрав звання найкращого шахіста планети.

Сергій Карякін раніше представляв на змаганнях Україну, але в 2009 році прийняв російське громадянство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: