Ож'є виграв Ралі Мексика та знову став лідером сезону WRC

Ож'є виграв Ралі Мексика та знову став лідером сезону WRC

Себастьян виграв у переслідувачів більше хвилини

Себастьян Ож'є довів справу до перемоги на Ралі Мексика та випередив Тьєррі Ньовілля у загальному заліку.

У фінальний день Ралі Мексика гонщикам залишалося подолати три спецділянки. Спершу вони проїхали 24-кілометрову СД20, а після цього їх очікував подвійний проїзд по 11-кілометровій спецділянці.

У гонці лідирував Себастьян Ож'є, йому 36 секунд програвав Кріс Мік, а британець випереджав Дані Сордо лише на 11 секунд.

Міку цього разу не пощастило. Він перекинувся на бік на узбіччі СД20, але вболівальники швидко поставили машину на чотири колеса. Екіпаж продовжив боротьбу, але втратив півхвилини і разом із цим друге місце.

Сордо піднявся на одну позицію – і після цього всі лідери заспокоїлися та почали очікувати Power Stage.

На Power Stage (СД22) пощастило Тьєррі Ньовіллю. Протягом всієї гонки лідер чемпіонату стартував першим та чистив трасу, через що втратив багато часу.

Орієнтир на Power Stage встановив Латвала. Фін залишився задоволеним своїм виступом і недаремно – його час довго залишався неперевершеним.

Декілька суперників не покращили час Латвали, але це вдалося зробити Ож'є, який не захотів фінішувати у спокійному режимі та гарантувати собі перемогу. Себ виграв у фіна лише 0,9 секунди, але слід зауважити, що він навіть трохи посунув штучну шикану та, мабуть, виграв на цьому трохи часу.

Але й Ож'є не вдалося виграти Power Stage. Наступним фінішував Тянак, який скористався своєю тактикою та випередив Себа на 0,4 секунди. А ось жертва Ньовілля великої користі йому не принесла – лише четверте місце на Power Stage позаду Тянака, Ож'є та Латвали.

Щодо загальної класифікації, то у групі лідерів змін не відбулося. Себастьян Ож'є впевнено виграв гонку, за ним фінішував Дані Сордо, а на третьому місці був Кріс Мік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: