Сабо: За два тижні до смерті Лобановський казав мені: «Йожефе, я йду. Легіонери мене не розуміють»

Сабо: За два тижні до смерті Лобановський казав мені: «Йожефе, я йду. Легіонери мене не розуміють»
Йожеф Сабо вважає Лобановського унікальним тренером
Фото - Іван Вербицький

Видатний футболіст і тренер згадав знаменитого динамівського наставника

Колишній футболіст і тренер київського «Динамо», бронзовий призер чемпіонату світу-1966 у складі збірної СССР, екс-наставник збірної України Йожеф Сабо поділився своїм баченням успішності тренера Лобановського і сказав, що Валерій Васильович незадовго до смерті збирався завершувати тренерську кар’єру.

«Коли говорять, що хтось працює по Лобановському, то дай Бог, щоб це було дійсно так, як це Лобановський робив, - сказав Йожеф Йожефович 1927.kiev.ua. - Програма Лобановського і Базилевича продемонструвала відмінні результати. Можу запевнити, що так, як робив Лобановський, як він спілкувався з гравцями – не робить ніхто. Немає таких людей. Це був унікум. Другого Лобановського немає і не буде. За два тижні до смерті він говорив мені: «Йожефе, я йду. Досить. Так, як я кажу, жоден перекладач легіонеру не переведе. Вони мене не розуміють».

Валерій був дуже вимогливим і любив порядок. Де безлад – нічого не буде. І в Англії, і в Італії багато тренерів працюють по Лобановському. Ніхто не відміняв хороші фізичні навантаження для гравців, а не ходити по ресторанах, як деякі футболісти, які пропили своє майбутнє, а зараз про це розповідають. Для кого? Це приклад для молоді? Заходиш, читаєш про нього – це просто сором».

Сабо, звісно, має на увазі Алієва з Мілевським і їх Youtube-канали.

Валерій Лобановський помер 13 травня 2002 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: