18 років тому помер легендарний Лобановський. Драматичне відео із Запоріжжя

18 років тому помер легендарний Лобановський. Драматичне відео із Запоріжжя
У Запоріжжі Валерій Лобановський погано почувався ще після першого тайму, а наприкінці другого до нього під'їхала карета швидкої допомоги
Фото з архіву

Унікальні кадри останніх митей життя видатного тренера

18 років тому, 13 травня 2002 року помер Валерій Лобановський. Ця дата стала водо роздільною для українського футболу, а надто – для клубу «Динамо».

Фатальним для Лобановського, якому тоді було 63 роки, став матч чемпіонату України в Запоріжжі, проти «Металурга», який відбувся 7 травня. Його «Динамо» виграло 3:1. Валерієві Васильовичу стало зле наприкінці поєдинку.

Про ті драматичні дні й події начебто сказано чимало. Нові подробиці про життя видатного тренера зібрала журналістка з Запоріжжя Олена Назаренко. У підготованому нею сюжеті розкрито чимало деталей з уст очевидців трагедії, а також місцевих лікарів, які в ті дні теж робили все від них залежне.

Під керівництвом Лобановського «Динамо» виграло три європейських трофеї – два Кубка володарів кубків (1975, 1986) і Суперкубок УЄФА (1975). Збірна СССР під керівництвом Валерія Васильовича здобула срібні нагороди чемпіонату Європи-1988.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: