Титулований український біатлоніст каже, що Україні не варто красти чужі таланти

Титулований український біатлоніст каже, що Україні не варто красти чужі таланти

Андрій Дериземля має свою думку щодо натуралізації спортсменів

Україні не варто переманювати до себе талановитих спортсменів з інших країн.

Про це в інтерв’ю газеті «Експрес» заявив відомий біатлоніст, а нині тренер Андрій Дериземля, який озвучив свою позицію щодо такої практики.

«Ми часто критикуємо тих українців, які відмовляються від паспорта рідної країни та переходять у чужий табір. Так, нам боляче, коли чуємо, що таланти потрапляють у збірні Росії, Азербайджану чи інших країн», - сказав він.

«І на цьому тлі постає питання: а чи варто нам брати чуже, знаючи, як ми болісно переносимо кадрові втрати? Я твердо переконаний, що Україні не варто красти чужі таланти», - додав Дериземля.

Однак, за його словами, Україна не здатна красти чужі таланти навіть тому, що вона не може оплатити роботу так, як це роблять росіяни чи азербайджанці, передає «Плюс Спорт».

«Жоден росіянин чи навіть білорус не перейде в Україну, якщо він виступає за свою збірну! Чому? Бо у його країні краще платять, аніж в Україні. Випадок з Дар’єю Блашко – це ще одне підтвердження. Ця спортсменка з різних причин не потрапила у свою збірну, тому попросилася в Україну. А ми її прийняли», - пояснив екс-біатлоніст.

«Думаю, совість України чиста – ми ж не поцупили талант у білорусів. Ми просто притулили спортсменку, яка сусідній країні чомусь не потрібна. Лише час покаже, чи був цей крок виправданий», - підсумував Дериземля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: