У Формулі-1 замислилися про проведення кваліфікаційних гонок

У Формулі-1 замислилися про проведення кваліфікаційних гонок

За задумом Liberty, у кваліфікаційній гонці не буде обмежень за паливом і гумою

За інформацією німецьких медіа, в компанії Liberty Media, яка з січня 2017 року керує Формулою-1, задумали радикально змінити формат гоночного вікенду.

Зараз формат вікенду Формули-1 виглядає так: у п'ятницю проходять два тренування тривалістю 1 година 30 хвилин кожне; в суботу проходить одне тренування тривалістю 1 година і кваліфікація, розбита на три сегменти; в неділю, як завжди, проходить гонка.

Як повідомляє німецьке видання Auto Motor und Sport, в Liberty Media, відкритій до змін, розглядають варіант переформатування гоночного вікенду.

В Liberty, пише видання, пропонують скоротити п'ятничні тренування до однієї години, а суботня програма може виглядати так: спочатку проходить класична кваліфікація, потім за її підсумками визначається розташування пілотів на старті кваліфікаційної гонки, підсумки якої, у свою чергу, визначають розташування пілотів на старті головноїгонки, запланованої на неділю.

Передбачається, що дистанція кваліфікаційної гонки складе близько 100 кілометрів, тобто в три рази менше, ніж дистанція Гран Прі.

Крім того, за задумом Liberty, у кваліфікаційній гонці не буде обмежень за паливом і гумою, що має підвищити її привабливість в очах публіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: