Українці завоювали три медалі на чемпіонаті світу з бразильських шашок

Українці завоювали три медалі на чемпіонаті світу з бразильських шашок
Фото взяте з сайту idf64.org

На рахунку нашої команди срібло в чоловічих змаганнях, а також - золото і срібло - у жінок

В Ізмірі (Туреччина) завершилася класична програма чемпіонату світу з шашок (бразильська версія) серед чоловіків і жінок.

Українські гросмейстери зуміли вибороти три медалі різного ґатунку: золото та два срібла, повідомляє Draughts.

У чоловічому турнірі в Туреччині брали участь гросмейстер Юрій Анікєєв (Харків) та майстри спорту Денис Шкатула (Вінниця) і Владислав Антонович (Дніпро). Краще вдалося виступити Анікєєву, який досить рівно пройшов усю турнірну дистанцію. Доробок у дев'ять очок дозволив йому потрапити у трійку лідерів.

У підсумку за додатковими показниками Юрій Анікєєв посів друге місце, завоювавши срібну медаль. Денис Шкатула – шостий, а Владислав Антонович – дев'ятий.  Чемпіоном світу став росіянин Олександр Шварцман.

Ще краще вдалося виступити нашим жінкам. Честь України на чемпіонаті світу захищали гросмейстери Олена Коротка (Кам'янське) і Юлія Макаренкова (Харків), а також кандидат у майстри спорту Альона Губарєва (Кам'янське).

Протягом всього турніру боротьба точилася між Короткою та Макаренковою. По черзі вони перегравали своїх суперниць, змінюючись на першій і другій позиціях у турнірній таблиці.

Не виявила кращу і їхня особиста зустріч – вона завершилася внічию. Все мали визначити додаткові показники після останнього шостого туру. Кращими вони були у Короткої, яка і стала чемпіонкою світу. Юлія Макаренкова – зі сріблом. Губарєва – дев'ята.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: