Українські гросмейстери здобули 10 медалей на чемпіонаті світу з бразильських шашок

Українські гросмейстери здобули 10 медалей на чемпіонаті світу з бразильських шашок

Світова першість відбулася в Ізмірі (Туреччина)

Спортсмени змагались у класичній, швидкій і блискавичній програмах.

Україну представляли шість наших співвітчизників, які здобули 10 нагород (чотири золоті, три срібні та три бронзові), інформує офіційний сайт Спортивного комітету України.

У чоловічому заліку за класичною програмою найкращого результату досяг Юрій Анікієв, який виборов срібну нагороду, здобувши дев’ять очок з 14 можливих.

У жіночому заліку фінал взагалі видався «синьо-жовтим». Так, протягом всього турніру боротьба точилася між Оленою Короткою та Юлією Макаренковою.

По черзі вони перегравали своїх суперниць, змінюючись на першій і другій позиціях у турнірній таблиці. Не виявила кращу і їхня особиста зустріч – вона завершилася внічию.

Остаточний результат визначили додаткові показники, які були кращими в Олени Короткої Тож, Олена стала чемпіонкою світу, а Юлія залишилась срібною призеркою.

У швидкій програмі серед чоловіків знову відзначився Анікєєв, який виборов бронзу. А у блискавичній програмі українець зумів піднятися на найвищий щабель турнірної таблиці, ставши чемпіоном світу.

Цього разу пощастило у змаганнях і Владиславу Антоновичу – він став бронзовим призером у блискавичній грі.

У жіночому заліку українки виступили феєрично – у кожній з програм збірна поповнилася чемпіонкою світу.

Коротка з Кам’янського до золота у класичній програмі додала ще золоту медаль у бліці та бронзову нагороду у рапіді. А Макаренкова стала чемпіонкою світу у швидкій програмі та срібною у блискавичній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: