Українські шпажисти здобули медалі на етапі кадетського циклу в Угорщині

Українські шпажисти здобули медалі на етапі кадетського циклу в Угорщині
Фото: НОК України

Українці завоювали нагороди як в індивідуальному, так і командному турнірах

Український шпажист Михайло Кублицький став бронзовим призером на етапі кадетського циклу в угорському Будапешті.

Українець виграв три бої з шести у груповому раунді та почав виступ у турі прямого вибування під 126-м номером, інформує офіційний сайт Національної федерації фехтування України.

В 1/128 фіналу Кублицький виграв у місцевого фехтувальника (15:8), згодом вибив з боротьби третій номер посіву Нільса Рубаіло (15:9) з Нідерландів, впевнено обіграв німця Тілла Юліуса Гієзе (15:3) і не зазнав проблем з естонцем Генріком Пріімагі (15:5).

Уже в 1/8 фіналу наш спортсмен розібрався з сербом Огнєном Рістіком (15:8), опісля виявився сильнішим за Рю Мацумото (15:13), а у бою за потрапляння у фінал поступився одним уколом – 14:15 – Даміану ді Веролі з Італії.

У командній першості українські шпажисти також зуміли стати медалістами. Збірна України у складі Кублицького, Микити Кошмана, Андрія Опанасенка та Михайла Сироти виграла бронзу.

В 1/16 турнірної таблиці хлопці перемогли своїх співвітчизників з «Україна-4» (45:33), далі виявилися сильнішими за «Японію-1» (45:40) і з перевагою в один укол обіграли Угорщину (44:43).

Шлях до фіналу українським шпажистам перегородила перша команда Італії (37:45), а у поєдинку за третє місце Кошман, Кублицький, Опанасенко та Сирота здобули перемогу над румунами – 45:32.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: