Вікенд Формули-1 буде переформатовано за прикладом MotoGP

Вікенд Формули-1 буде переформатовано за прикладом MotoGP

Гоночна серія GP3 зникне після сезону 2018 року. Її замінить чемпіонат Формули-3.

Молодіжна гоночна серія GP3, швидше за все, зникне після сезону 2018 року. Її замінить глобальний чемпіонат Формули-3.

За інформацією Motorsport.com, FIA продовжує працювати над впровадженням єдиного універсального класу Формули-3 та нового міжнародного чемпіонату Ф-3, який об’єднає існуючі серії Євро Ф-3 та GP3.

Одночасно планується створити регіональну Формулу-3, яка, вірогідніше за все, замінить чинну концепцію Ф-3 Lights і стане другим рівнем цієї категорії.

Під час Гран Прі Італії технічний делегат FIA Чарлі Вайтінг в інтерв’ю Motorsport.com прокоментував можливість створення у Формулі-1 структури, подібної до MotoGP/Moto2/Moto3.

«Саме цього ми і прагнемо, - зазначив він. – У нас є Ф-1/Ф-2 як частина цієї схеми, і, сподіваюся, у 2019 році ми зможемо додати до них Ф-3».

За повідомленнями джерел, нещодавно у Женеві відбулася зустріч Вайтінга із представниками команд Формули-3, на якій обговорювався новий напрямок розвитку цієї категорії.

Схоже, що пелотон міжнародної Ф-3 буде складатися із 27 болідів – по три на кожну команду. В цілому зустріч пройшла позитивно.

Джерела свідчать, що незабаром FIA оголосить тендер н виробництво шасі нової серії, яке разом із блоком електроніки буде доступне за ціною у 110 тисяч євро.

Це співпадає з ціною нинішнього прокатного боліда Ф-3 Dallara, оренда якого коштує майже 116 тисяч євро, але без електроніки.

Боліди регіональної Ф-3, за попередньою інформацією, будуть подібні до тих, що братимуть участь у світовому чемпіонаті, але їхня конструкція буде спрощена в певних зонах: аеродинаміці, підвісці, амортизаторах тощо.

Джерела повідомляють, що японський чемпіонат Ф-3 - наразі єдиний, крім європейського, який керується регламентом FIA - ймовірно, буде проводитись за чинними правилами до 2020 року.

Наразі перегони європейського чемпіонату Ф-3 проводяться як підтримка етапів DTM, але після реструктуризації, схоже, ці гонки будуть проводитися у рамках вікенду Формули-1.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: