WEC у Шанхаї. Черговий дубль Toyota під зливою

WEC у Шанхаї. Черговий дубль Toyota під зливою

Toyota здобула четвертий дубль поспіль у Чемпіонаті світу з перегонів на витривалість

Майк Конвей, Хосе Маріа Лопес та Камуї Кобаясі на машині №7 Toyota TS050 Hybrid фінішували попереду напарників з екіпажу №8 Фернандо Алонсо, Казукі Накадзіми та Себастьяна Буемі.

Через сильну зливу гонку двічі призупиняли під час першої половини. Лише на четвертій годині умови покращилися достатньо для того, щоб завершити змагання у режимі зелених прапорів.

Через те, що команди виконали перші піт-стопи у різний час, пелотон серйозно перемішався на початку. Проте після реального поновлення боротьби у двох Toyota була очевидна перевага, і вони повернулися на перші позиції.

На перших етапах гонки лідером був екіпаж №8, проте завдяки тому, що машина №7 зупинилася в боксах у той момент, коли весь пелотон направили через піт-лейн, саме цей екіпаж очолив пелотон.

Окрім того, екіпаж №8 втратив ще трохи часу, коли на виїзді з піт-лейну побачив перед собою червоне світло. Тоді у екіпажа №7 була перевага у 20 секунд.

Незадовго до завершення гонки на трасі знову з’явилася машина безпеки. Вона покинула трасу за шість хвилин до фінішу, проте дві Toyota залишилися на своїх позиціях: Конвей випередив Накадзіму на 1,4 секунди.

Дженсон Баттон вперше цього року фінішував на подіумі в екіпажі №11 з напарниками Віталієм Петровим та Михайлом Альошиним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: