«Я кашляв кров'ю»: італійський легкоатлет розповів про симптоми зараження коронавірусом

«Я кашляв кров'ю»: італійський легкоатлет розповів про симптоми зараження коронавірусом
Едоардо Меллоні тепер повертатиметься до звичайного життя
Queen Atletica

Едоардо Меллоні каже, що втратив смакові відчуття

Італійський бігун Едоардо Меллоні розповів, за яких обставин був госпіталізований в одну з лікарень Мілана. На початку поточного тижня спортсмен був заражений коронавірусом.

«Зараз зі мною все гаразд. На щастя, я вчасно потрапив до лікарні і сподіваюся, що вже найближчим часом покину її стіни.

З огляду на, що симптоми коронавірусу суб'єктивні і варіюються від людини до людини, все почалося з банальної лихоманки, температури 37,5 і невеликого кашлю. Згодом кашель ставав все інтенсивнішим, поки не став безперервно тривати по п’ять-десять хвилин. Сильний і сухий.

Під час одного з таких випадків я виявив, що кашляю кров'ю. Після цього мене відправили у відділення невідкладної допомоги. Іншим симптомом, який не можна недооцінювати, є повна або часткова втрата почуттів смаку і запаху. Уже в лікарні виявив ці симптоми у двох пацієнтів з трьох. Це симптоми, які можуть з'являтися також у людей, у яких немає інших симптомів, таких як кашель або лихоманка, тому вони корисні для самооцінки. Наскільки я розумію, втрата смаку буває і повною. Понині деякі не можуть розрізнити шматочок шоколаду, варену моркву або пасту з соусом», - цитує Меллоні AIPS Media.

Спалах COVID-19 сталася в кінці 2019 року в Ухані (провінція Губей, Китай). Станом на зараз у всьому світі вірусом заразилося понад 200 тисяч осіб. Число загиблих перевищило 9 тис. В Україні захворіло вже 20 осіб, померло троє.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: