Яків Хаммо – переможець Гран-прі з дзюдо у Нідерландах

Яків Хаммо – переможець Гран-прі з дзюдо у Нідерландах
Якім Хаммо (справа)

Українець зійшов на першу сходинку п'єдесталу

Другу золоту медаль для української команди та третю у кар'єрі на турнірах Гран-прі завоював у Гаазі киянин Яків Хаммо (+100 кг).

Таким чином, він вивів збірну України на перше місце у медальному заліку, інформує офіційний сайт Федерації дзюдо України.

Домігшись переваги у меншій кількості покарань шидо у попередньому поєдинку з німцем, Яків блискуче відборовся у наступній зустрічі з господарем татамі, бронзовим призером чемпіонату Європи-2018 Роєм Меєром – він чисто виконати ко-сото-гаке.

Другий нідерландський дзюдоїст Юр Спайкерс також не став на заваді на шляху до фіналу, не зумівши знайти контраргументів проти каскаду кидків Якова.

Маючи перевагу у три перемоги проти однієї поразки від свого останнього візаві – румуна Владута Сімонеску, українець просто зніс значних розмірів суперника кидком ко-учі-гарі, порадувавши своїх шанувальників першою значною перемогою за останні два року.

Знову не вдалося зійти на п'єдестал пошани Кеджау Ньябалі (90 кг) і Галині Тарасовій (+100 кг) – вони програли у малих фіналах.

Єлизавета Каланіна також упустила свій медальний шанс, першою перевищивши ліміт шидо у сутичці за бронзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: