Збірна України з біатлону не виступить на етапі Кубка світу в Тюмені

Збірна України з біатлону не виступить на етапі Кубка світу в Тюмені
Фото: ФБУ

Українські біатлоністи таки пропустять останні гонки сезону в Росії

Збірна України з біатлону не виступатиме на етапі Кубка світу в російській Тюмені.

Про це повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов на своїй сторінці в Facebook.

За словами Жданова, це рішення було прийнято спільно з президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком.

«Сьогодні мав зустріч із президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком. Обговорювали ситуацію, яка склалася навколо проведення останнього етапу Кубку світу з біатлону. Держава не має права втручатися у діяльність спортивних федерацій, як окремих громадських організацій. Але всі правила мають виключення», - зазначив Жданов.

«Бо йдеться про країну-агресора, країну, яка систематично нехтує міжнародним законодавством, в тому числі у сфері спорту, не дотримується антидопінгових правил. Було прийнято спільне рішення - збірна України не буде брати участь у дев`ятому етапі Кубку світу у Тюмені», - підкреслив Міністр спорту України.

Нагадаємо, що етап Кубка світу в Тюмені - останній в цьому сезоні і пройде з 22 по 25 березня.

Раніше стало відомо, що гонки в Росії будуть бойкотувати збірні США і Чехії, змагання також можуть пропустити французи і канадці.

Як відомо, раніше президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що якщо міністерство спорту України прийме рішення не їхати в Тюмень не етап Кубка світу з біатлону, то українська  збірна буде його виконувати.

Раніше повідомлялося, що жіноча збірна України з біатлону має намір виступити в дев'ятому етапі Кубка світу, який пройде в російській Тюмені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: