Чемпіонат світу. Франція - Бельгія - 1:0. Не такий сильний «диявол», як здавалося

Чемпіонат світу. Франція - Бельгія - 1:0. Не такий сильний «диявол», як здавалося
Фото взяте з fifa.com

Збірна Франції чітко відіграла в обороні та здобула путівку у фінал

У першому півфіналі футбольного Чемпіонату світу 2018 року зійшлися збірні, які на двох лише одного разу зіграли внічию на цьому турнірі. Франція у третьому турі групового етапу розписала мирову з Данією. Та нічия дозволила французам залишитися на першому місці, а данцям – вийти у плей-офф. Щодо Бельгії, то ця збірна на ЧС-2018 у п’яти поєдинках здобула п’ять перемог.

Обидві команди, напевне, чудово вивчили одна одну напередодні звітної зустрічі. Бельгійцям, зокрема, варто було дуже обережно грати у захисті, щоб не впустити швидкі прориви швидконогого Кіліана Мбаппе. Та і Грізманн міг нав’язати боротьбу оборонцям. Водночас, французам потрібно було особливу увагу звернути на Едена Азара та Кевіна де Брюйне, які є дуже технічними виконавцями й, отримавши вільний простір, можуть точними пасами знайти партнерів на вістрі атаки.

Франція спробувала приголомшити суперників потужним початком, однак цього у них не вийшло. І доволі швидко Бельгія перехопила ініціативу. Партнери намагалися знайти, як уже писалося вище, Азара та де Брюйне. В одному з епізодів Еден отримав момент для удару, але м’яч розминувся зі стійкою після його спроби.

У захисті ж бельгійці діяли щільно. Грізманн, Мбаппе та Жиру особливих шансів і не мали. Підтвердженням цьому є дальній удар Матюйді. Знайти нападників безпосередньо у штрафному майданчику атакувальним півзахисникам було і справді важко. Натомість, атака у відповідь від Бельгії ледь не завершилася голом. Після подачі з кутового Тобі Алдервейрелд пробивав ногою з розвороту у дальній кут. У даному епізоді надзвичайно чудово зіграв Угор Льоріс, який у стрибку дістав м’яч і перевів на кутовий.

У середині тайму гра вирівнялася, а під завершення першої половини Франція притиснула суперників до їхніх воріт. Чудовий шанс забити мав Бенжамен Павар, якого вивели на ударну позицією (хоча і був дещо гострий кут). Однак Тібо Куртуа довів, що його не просто так вважають одним з найкращих голкіперів світу – ногою дістав він м’яч і перевів на кутовий.

Ще один шанс повести у рахунку «триколірні» мали на 44-й хвилині. Але Грізманн зі штрафного з вигідної позиції поцілив у стінку. На цьому перший тайм і завершився, за рахунку 0:0, який був цілком логічним. Хоча команди і мали по одній реальній нагоді. Загалом же, конкуренти грали зосереджено й обережно, перш за все, в обороні.

995574280

Фото взяте з fifa.com

Другі 45 хвилин зустрічі активніше почали «червоні дияволи». Свій момент нарешті мав Ромелу Лукаку, але його удару головою забракло точності. Бельгія добряче притиснула Францію... І отримала контратаку. Венсан Компані в останній момент заблокував удар Олів'є Жиру. Однак французи отримали право на кутовий, після подачі (навішував Грізманн) з якого Самюель Юмтіті виграв верхову боротьбу у Маруана Феллайні та пробив над Куртуа – 1:0.

За такого перебігу подій бельгійцям, звичайно ж, потрібно були йти вперед. Крім того, варто було чекати змін від Роберто Моралеса, який своїми рішеннями перевернув з ніг на голову матч 1/8 фіналу з Японією (тоді його підопічні програвали 0:2, а після вдалих замін виграли 3:2). І тренер випустив Дріса Мертенса, який відразу ж загострив гру на правому фланзі атаки. Одного разу він точно подав на голову Феллайні, але той пробив повз ворота.

Після пропущеного голу бельгійці повністю заволоділи ініціативою. Проте створити моменти для взяття воріт їм не вдавалося. Французький захист не давав шансів Лукаку та Феллайні, а Канте та Погба пильно стежили за діями Азара і де Брюйне. В атаку ж «триколірні» переходили вкрай рідко – вони зосередилися на втриманні позитивного рахунку. Навіть Мбаппе та Грізманна частіше приділяли увагу захисту, а не нападу.

І доводиться констатувати, що Бельгія не награла на те, щоб зрівняти рахунок. Можна пригадати тільки потужний удар здалеку від Акселя Вітселя, з яким впорався Льоріс. В інших випадках французи надійно зіграли в обороні. А у компенсований час вони могли і другий забити, проте Куртуа врятував свою команду після удару Толіссо у кут воріт.

Таким чином, саме Франція вийшла у фінал Чемпіонат світу 2018 року. Там французи зіграють проти Англії або Хорватії, які свій матч проведуть у середу, 11 липня. Бельгійці ж іще позмагаються за бронзові нагороди.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

Півфінал

Франція – Бельгія – 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 – Юмтіті (51)

Франція: Льоріс, Варан, Люка Ернандес, Павар, Юмтіті, Канте, Погба, Матюйді (Толіссо, 86), Грізманн, Жиру (Нзонзі, 85), Мбаппе.

Бельгія: Куртуа, Вертонген, Алдервейрелд, Компані, Шадлі (Батшуаї, 90+1), Вітсель, де Брюйне, Феллайні (Феррейра Карраско, 80), Дембеле (Мертенс, 60), Азар, Лукаку.

Попередження: Азар (63), Алдервейрелд (71), Канте (87), Мбаппе (90+2), Вертонген (90+4).

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: