Чемпіонат світу. Бразилія - Мексика - 2:0. Неймар і компанія виходять у чвертьфінал

Чемпіонат світу. Бразилія - Мексика - 2:0. Неймар і компанія виходять у чвертьфінал
Фото взяте з fifa.com

Збірна Бразилії наразі не хоче повторювати долі Іспанії, Аргентини та Португалії

Після сенсаційних вильотів збірних Німеччини й Іспанії, вже і не такими мізерними здавалися шанси команди Мексики показати гідну гру проти Бразилії. А, можливо, і створити чергову несподіванку на Чемпіонаті світу 2018 року з футболу. Принаймні, бразильці на груповому етапі перебували далеко від своїх оптимальних кондицій.

З іншого боку, Мексика не виходила у чвертьфінал на мундіалях з далекого 1986 року, коли на стадії 1/8 фіналу команда цієї країни обіграла Болгарію, а потім лише у серії післяматчевих пенальті поступилися збірній ФРН. Крім того, мексиканці ще жодного разу не забивали у ворота Бразилії на чемпіонатах світу, коли їхні шляхи перетиналися (поразки 0:4, 0:5, 0:2 та нічия 0:0 на ЧС-2014). Не зуміли і у цьому випадку...

Мексиканці розпочали звітний поєдинок надзвичайно активно й агресивно. Вже на другій хвилині шанс відзначитися мав Ірвінг Лосано, але його спробу в останній момент заблокував захисник. Надалі, поки Бразилія намагалася взяти гру під свій контроль, суперники час від часу проводили швидкі контратаки. Щоправда, жоден з ударів команди Мексики у першому таймі так і не долетів до воріт Аліссона. Усі вони були або заблокованими, або неточними.

Щодо Бразилії, то цей колектив мав кілька нагод на взяття воріт, але у рамці надійно діяв Гільєрмо Очоа. Зокрема, він впорався з доволі небезпечними ударами Неймара та Габріела Жезуса. Також можна пригадати ще одну спробу Неймара зі штрафного – м’яч пролетів над воротами. Загалом, у першій половині команди майже однакову кількість часу володіли м’ячем – рівна гра, за якої бразильці завдали значно більше ударів (11 проти 4).

989779382

Фото взяте з fifa.com

А на шостій хвилині другого тайму стався гол. Вілліан якось аж занадто легко увірвався у штрафний майданчик мексиканців і прострілив на дальню стійку, де у падінні ногою м’яч у сітку воріт переправив Неймар, авторитетно заявивши про свої наміри здобути путівку у наступну стадію змагань.

Варто зауважити, що у другій половині гра «повеселішала» – команди відповідали атаками на атаки. Так, Очоа врятував свою команду після ударів Філіппе Коутіньйо, Пауліньйо та Вілліана. Чесно кажучи, якби не голкіпер, то Мексика могла програвати у середині тайму вже 3:0, якщо не більше. Справжній кураж впіймав Гільєрмо. У відповідь мав нагоду зрівняти рахунок Карлос Вела, проте і Аліссон показав свою майстерність, перевівши у стрибку м’яч на кутовий.

Можливо, така гра на зустрічних курсах тривала б і надалі, але ритм збив Неймар. Проти лідера збірної Бразилії порушили правила, після чого Мігель Лаюн підійшов до нього, забрав м’яч і спеціально (принаймні, склалося саме таке враження) наступив тому на ногу. Неймар, який відомий своїми картинними падіннями, дав привід поговорити про свою поведінку і цього разу. Він схопився за ногу та провалявся на газоні кілька хвилин.

Після цієї зупинки у Мексики зникли навіть мінімальні моменти в атаці. Бразилія ж на 88-й хвилині добила суперника. Фернандіньйо віддав пас на хід Неймару, той, увійшовши у карний майданчик, пробивав у дальній кут, але Очоа дотягнувся ногою. Проте першим на добиванні виявився Роберто Фірміно, який і встановив остаточний рахунок зустрічі.

Таким чином, Бразилія прогнозовано вийшла у чвертьфінал, а Мексика не зуміла стати в один ряд з тими командами, які створювали сенсації на ЧС-2018. Мексиканці знову залишають світову першість після стадії 1/8 фіналу. І знову не змогли забити Бразилії.

Епізод з Неймаром:

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

1/8 фіналу

Бразилія – Мексика – 2:0 (0:0)

Голи: 1:0 – Неймар (51), 2:0 – Фірміно (80)

Бразилія: Аліссон, Тіаго Сілва, Філіпе Луїс, Фагнер, Міранда, Пауліньйо (Фернандіньйо, 80), Каземіро, Коутіньйо (Фірміно, 86), Вілліан (Маркіньос, 90+1), Неймар, Габріел Жезус

Мексика: Очоа, Аяла, Маркес (Лаюн, 46), Альварес (Дос Сантос, 55), Сальседо, Гуардадо, Гальярдо, Вела, Еррера, Лосано, Ернандес (Хіменес, 60)

Попередження: Альварес (38), Філіпе Луїс (43), Еррера (55), Каземіро (59), Сальседо (77), Гуардадо (90)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Коке першим не забив пенальті у матчі проти збірної Росії. Фото: ФІФА
Іспанія програла всі чотири матчі проти господарів Чемпіонату світу
Андрес Іньєста
Іньєста завершив кар'єру в збірній Іспанії
Збірна Бразилії перемогла Мексику та вийшла у чвертьфінал Чемпіонату світу (відео)
Збірна Бразилії перемогла Мексику та вийшла у чвертьфінал Чемпіонату світу (відео)
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Іспанія - Росія - 1:1 (3:4 по пенальті). Черговий фаворит турніру зазнав фіаско
Збірна Хорватії зіграє проти Росії
Чемпіонат світу з футболу. Стала відома друга пара чвертьфіналістів
Олександр Алієв
Екс-півзахисник «Динамо» Алієв: Хочу, щоб Росія пройшла якомога далі на Чемпіонаті світу
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Хорватія лише в серії пенальті змогла переграти збірну Данії
Фото: ФІФА
Вперше в історії Чемпіонату світу з футболу відбулася четверта заміна в додатковий час
Росія знову жахливо зганьбилася з підготовкою до Чемпіонату світу-2018 (фото)
Росія знову жахливо зганьбилася з підготовкою до Чемпіонату світу-2018 (фото)
Дата публікації новини: