Тренер «Динамо» Хацкевич: У матчах із «Шахтарем» важливо вміти терпіти, чекати свого шансу

Тренер «Динамо» Хацкевич: У матчах із «Шахтарем» важливо вміти терпіти, чекати свого шансу
Олександр Хацкевич. Фото: dynamo.kiev.ua

Головний тренер «Динамо» розповів про специфіку роботи з молоддю та підбив підсумки виступу команди в першій половині поточного сезону

Головний тренер київського «Динамо» Олександр Хацкевич підбив підсумки виступу команди в першій половині поточного сезону.

Також Хацкевич розповів про молодих гравців і зимове посилення столичного клубу.

Про призначення на посаду головного тренера «Динамо»

«Ребров прийняв для себе рішення покинути «Динамо». Ми всі знаємо, що йому пропонувався новий контракт, але Сергій відмовився продовжувати роботу. І тільки після цього призначили мене. Тому такі події ніяк не могли відбитися на наших взаєминах - тут все як і раніше відмінно. Як і завжди було - що на футбольному полі, що потім і за його межами. Ми постійно спілкувалися», - зазначив тренер.

«І був момент, коли Ребров вже очолив «Динамо», а я в той час працював з «Динамо-2»: мені надійшла пропозиція очолити збірну Білорусі. На що Сергій відреагував таким чином: «Ти працюєш в рідній команді, живеш з сім'єю». На що я відповів, що від роботи з національною збірною своєї країни не відмовляються. Тоді ця ситуація теж жодним чином не вплинула на наші взаємини - Ребров до мого рішення поставився з розумінням», - додав Хацкевич.

Про повернення Мбокані в «Динамо»

«Коли він приїхав до нас на збір в Австрію і ми з ним познайомилися, то наша розмова тривала всього п'ять хвилин. Цього часу виявилося достатньо, щоб побачити, що переді мною футболіст з амбіціями. Так, у нього складний характер, Мбокані - хлопець своєрідний. Але принцип роботи у нас простий: якщо ти працюєш, віддаєшся на тренуваннях, то ти граєш, якщо ж ні, то я буду чесний перед тобою, і прямо тобі все висловлю. Мбокані дуже сильно провів збір в Австрії. В першу чергу, він приїхав туди вже підготовленим! І це дозволило йому з перших днів почати роботу в загальній групі», - сказав фахівець.

Про матч із «Шахтарем»

«Чи не нервувало, що вже на початку роботи біля керма «Динамо», у другому турі чемпіонату України, чекав іспит у вигляді матчу з «Шахтарем»? Ні. Адже все одно з «Шахтарем» довелося б грати. Яка різниця, коли? Так що психологічно ми були готові як до матчу з «гірниками» за Суперкубок України, так і до поєдинку з ними в другому турі чемпіонату», - сказав Хацкевич.

«Ми і не ставили перед собою завдання перевершити «Шахтар» в плані володіння м'ячем. Більш того, ми апріорі не можемо виконати таке завдання, з огляду на рівень футболістів, які зараз виступають в «Шахтарі». Крім того, у донеччан команда «збита», Фонсека, коли він очолив «Шахтар», нічого і вигадувати не треба було... За рахунок чого обіграли «гірників»? Перед тим матчем ми хлопцям сказали, що в матчах з «Шахтарем» важливо вміти терпіти, чекати свого шансу і прагнути його використовувати. І їм вдалося це втілити на футбольному полі», - зауважив білоруський фахівець.

Про поразку від «Янг Бойз» та виліт з плей-офф Ліги чемпіонів

«Так тут кожен день стресова ситуація! (Посміхається). Щодо «Янг Бойз» можу тільки повторитися: в матчі-відповіді з цією командою ми не грали в футбол. А хотіли здобути перемогу лише за рахунок думки: «У «Янг Бойз» не вийде нас обіграти». Але це в футболі не проходить. Тоді я хлопцям відразу сказав: «Ми зараз в такій ситуації, що позбавлені права як засмучуватися, так і радіти - у нас немає на це часу». А взагалі, саме на прикладі ситуації з «Янг Бойз» команда показала, що є досить сильною в психологічному плані», - зазначив тренер.

Про виступи у Лізі Європи

«Звичайно, ми дистанцію групового турніру пройшли не так рівно, як нам усім того хотілося б. Але в таких матчах завжди на першому місці стоїть результат. При цьому турнір показав, що наші суперники по групі були далеко не слабкими командами. Крім того, зізнаюся, напружувало проведення деяких матчів без глядачів. Всі говорять, що для «Динамо» було перевагою грати на виїзді при порожніх трибунах проти «Партизана» і «Скендербеу». Але це просто розмови», - впевнений тренер «Динамо»

«Насправді ж будь-який фахівець вам скаже, що вболівальники завжди створюють особливу мотивацію у футболістів обох команд. А при порожніх трибунах виникає відчуття, що ти проводиш контрольний матч. І самим футболістам стає складніше викладатися по максимуму своїх можливостей. Хоча, нам було трохи простіше - ми вже майже звикли, що в Україні зараз матчі проходять практично без глядачів на трибунах», - додав білорус.

Про можливе підсилення у зимове трансферне вікно

«Станом на поточний момент від нас ніхто не йде і до нас ніхто приходить. Те, що пишуть в пресі, - це все розмови. Так, у нас є кандидати на посилення, селекційна служба нашого клубу в цьому напрямку активно працює. Більш того, з деякими футболістами вже досягнуто певних домовленостей. А ті прізвища, які фігурують зараз в пресі, є новиною для мене» (Посміхається).

Про перспективи молоді

«Коли на початку сезону у нас пішла низка невдач, мені ставили в докір те, що я в недостатній мірі залучаю до складу молодих футболістів. Але всьому свій час. Хлопці давно тренуються з нами. І по тренуваннях ми бачимо, коли той чи інший молодий футболіст вже перестає підігрувати, а бере гру на себе. Це відбувається не відразу. Припустимо, випустив би я того ж Шапаренка у вересні, коли він був взагалі сирий. І тоді б всі сказали: «Так що це за футболіст такий?!». Вірно? Те ж саме стосується і Миколенка. По ньому видно, що у нього величезний потенціал. Особливо в плані розуміння наших вимог і того, як він хоче їх виконувати», - запевнив тренер.

«Русин? Так, всі в захопленні від того, що він вийшов і відразу забив, але це більше емоції. Він поки ще замало тренувань провів разом з основною обоймою. Упевнений, що їх поява в основному складі «Динамо» не є фрагментарною. Це серйозно і надовго», - сказав Хацкевич.

Про Олега Гусєва

«У нас була розмова і з Олегом, і з президентом клубу. Олег повинен зрозуміти мене як тренера. Наша команда оновлюється. Поки плани такі: Гусєв повинен поїхати з нами на перший збір, а після його закінчення вже будемо приймати рішення. Тоді буде видно, чи може Олег складати конкуренцію тим виконавцям, які виступають на його позиції. У моєму розумінні як тренера футболіст з таким футбольним і життєвим досвідом потрібен в роздягальні. Для тих же молодих Шепелєва, Шапаренка, Миколенка, Русина ...», - зазначив тренер.

«Наведу один приклад. Перший матч з «Марітіму». Гармаш в першому таймі «завівся». У перерві ні я, ні Олег Романович Лужний достукатися до Дениса не змогли. Ні спокійним тоном, ні іншим. Все випробовували! А слова для Гармаша знайшов Гусєв. Він його вивів в туалет, і все. Не знаю, що він там з ним робив, але на другий тайм Гармаш вийшов зовсім іншою людиною. Ми, звичайно, ризикували, залишивши Дениса в складі після перерви, але другий тайм показав, що Гусєв дійсно зміг його заспокоїти», - додав Хацкевич.

За матеріалами Dynamo.kiev.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: