Кошмар у центрі Полтави. Напіврозвалений Кадетський корпус продовжує ганьбити місто: відео

Кошмар у центрі Полтави. Напіврозвалений Кадетський корпус продовжує ганьбити місто: відео

Люди звинувачують міську владу у недбальстві

З’явилося нове вражаюче відео страхітливого стану, в якому заходиться Полтавський кадетський корпус. Ця будівля розташовується у самісінькому центрі Полтави.

У коментарях до відео користувачі звинувачують міську владу у недбальстві і вимагають відповідальності за доведення будівлі до такого стану.

Полтавський кадетський корпус — за часів Російської імперії був найстарішим та найпрестижнішим кадетським навчальним закладом на теренах сучасної України. Знаходився у Полтаві з 1840 по 1918 роки.

Головний корпусний будинок зведено у 1835–1840 роках в стилі пізнього класицизму під керівництвом архітектора М. І. Бонч-Бруєвича. Займає північно-західну ділянку Круглої площі, котра спочатку відводилася для чоловічої гімназії. Найбільший серед споруд ансамблю.

У Полтавському кадетському корпусі навчалися: генерал Микола Холодовський, генерал, український художник Микола Ярошенко, українські художники Михайло Холодовський та Микола Бутович, композитор і диригент Микола Казанлі (автор опери «Міранда», «Симфонії», оркестрової балади «Ленора»), український музичний діяч, скрипаль-соліст, організатор симфонічного оркестру в Полтаві і Полтавському музичному училищі Дмитро Ахшарумов та інші непересічні особистості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: