Викладач, що проводила спільні конкурси з державою-агресором, пішла з Вінницького університету

Викладач, що проводила спільні конкурси з державою-агресором, пішла з Вінницького університету
У вінницькому виші не коментують звільнення завкафедрою

Також студентам педагогічного закладу пропонувалось співробітничати з поліцейським інститутом Білорусі

Звільнилася з посади завкафедрою журналістики Вінницького державного педагогічного університету, яка пропонувала студентам взяти участь в конкурсі інфографіки, організованому двому російськими учбовими закладами. Як зазначає «Чесно», мова йшла навіть не по педагогічні університети, а університети, які готують студентів до роботи у силових структурах: Уральський юридичний університет МВС Росії та Могилевський інститут МВС Республіки Білорусь.

Кафедру журналістики та зв'язків із громадськістю у Вінницькому педагогічному університеті очолювала Уляна Лешко. На сайті вінницького університету вказано, що вона працювала у виші з 2010 року. Минулого року Міністерство освіти і науки навіть оголосило їй подяку.

sevastopol-02.bgmc6_01

Відповідно до міжнародної угоди між вузами Росії, Білорусі та України українські студенти та російські й білоруські курсанти мали б намалювати інфографіку.

sevastopol-02.bgmc7

Угоду від вінницького педуніверситету підписала саме Уляна Лешко.

sevastopol-02.bgmc8

Ось скрін із загального чату, де пропонують закрити кілька дисциплін лише за участь у цьому конкурсі.

sevastopol-02.bgmc9

Після публікації угоди в соцмережах і розголосу викладачку тихенько звільнили, про що вона і повідомила студентів.

sevastopol-02.bgmc10

Користувачі соцмереж помітили, що наукові статті викладачки Лешко, які вона публікувала на сайті Могилевського інституту МВС Білорусі, після її звільнення з вінницького вишу було видалено.

sevastopol-02.bgmc11

Жодного повідомлення про цю ситуацію на сайті університету нам знайти не вдалося.

У прес-службі Міністерства освіти і науки Руху «Чесно» повідомили, що згідно з чинним законодавством університети є повністю автономними, їх ніхто не контролює, тому за всі угоди відповідає виключно керівник вишу. Ректорка Наталя Лазаренко на лікарняному і ситуацію не коментує.

Як повідомлялося раніше, на виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що відбулися 24 березня, переміг кандидат філософських наук і професор Володимир Бугров.

Колишній голова Адміністрації президента Леоніда Кучми та колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин, що також брав участь у виборах, посів лише четверте місце із результатом близько 4% голосів.

Після програшу на виборах ректора Володимир Литвин повідомив про складання повноважень голови Наглядової ради університету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: