Як у Вінниці відзначили День Незалежності. Святковий фоторепортаж

Як у Вінниці відзначили День Незалежності. Святковий фоторепортаж

Вінниця відзначила День Незалежності України патріотичним концертами та виставками (Фоторепортаж)

24 серпня у Вінниці на майдані Незалежності розгорнулося святкове містечко, тут  до Дня Незалежності стартував вже традиційний фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська Пектораль». Окрім того, на майдані до пізнього вечора можна було переглянути ряд виставок, різноманітну концертну програму та взяти участь з різних майстер-класів.  Всі музичні, освітні, виставкові та культурно-мистецькі заходи були направлені на єдність громади, почуття патріотизму та гордості за рідну державу.

Про інформує сайт влади Вінниці, повідомляє «Главком».

На відкритті міського фестивалю вінничан із Днем Незалежності привітав міський голова Сергій Моргунов: «Це свято, яке об’єднує всіх українців заради єдиної цілі – жити в єдиній, сильній, незалежній, заможній державі. Протягом багатьох століть наш український народ тяжко здобував незалежність, було нам непросто: так було в козацьку добу, так було і в часи Української Народної Республіки, але свого часу Симон Петлюра, як отаман українського війська сказав, що справа здобуття української державності – це справа всієї нації української. І ми це відчули і через 100 років після цих слів, коли біда об’єднала нас всіх, коли східний сусід нахабно забрав у нас Крим, окупував частину території Донбасу, і наші хлопці вже третій рік поспіль боронять незалежність держави. Я думаю, що в першу чергу ми повинні подякувати нашим Захисникам, що в наших містах є мир, що вони розвиваються, люди можуть навчатися, працювати, відпочивати. Українці завжди об’єднувалися в тяжкі часи, а сьогодні нас підтримує весь цивілізований світ. Сьогодні в Києві на парадіми це наочно побачили. Я впевнений в тому, що у нас все буде гаразд! Ми подолаємо ворога, у нас буде мирне небо, ми будемо успішною країною, будемо у Європейському Союзі. А всім нам хочу побажати здоров’я, благополуччя, злагоди та миру». 

До пізнього вечора у Вінниці тривали концерти кращих колективів і виконавців міста та області, солісти та колективи сучасного танцю, відбулися  покази колекцій українського вбрання від вінницьких дизайнерів.  Для вінничан грали симфонічний оркестр Вінницької обласної філармонії та Вінницький міський камерний хор «Вінниця», вінницький міський естрадно-духовий оркестр «ВінБенд». 

Центр історії Вінниці вперше презентували виставку «Незламне військо Першої Республіки: Армія УНР 1917-1921». Вона присвячена українському війську доби Визвольних змагань. Відвідувачі можуть побачити однострої, зброю, техніку різних родів військ. Також до Дня Незалежності відбулися: виставка-ярмарок петриківського розпису, виставка народної майстрині Л.Шаламай, «Всеукраїнський фестиваль декоративно-прикладного та народного мистецтва «VinArtStreet». Вінницьким обласним художнім музеєм презентовано мистецький проект «Гончарний простір». На майдані Незалежності можна було оглянути не тільки виставки, але й придбати різні вироби, взяти участь у майстер-класах з їх виготовлення та зробити селфі біля тематичних стендів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: